Esports

Marxa aquàtica

La platja del Regueral acollirà la I Copa Catalana i la tercera Trobada Vila de Cambrils de Marxa Aquàtica el 28 d'agost

Cambrils es consolida com a referent d'aquest esport sent seu de la segona prova de la competició

Per Maria Vidal

Salvador Matas, president del Centre Excursionista Cambrils; Oliver Klein, alcalde; Mercè Curto, secretària del Centre Excursionista Cambrils i Natalia Pleguezuelos, regidora d'Esports, avui, a la presentació de la prova
Salvador Matas, president del Centre Excursionista Cambrils; Oliver Klein, alcalde; Mercè Curto, secretària del Centre Excursionista Cambrils i Natalia Pleguezuelos, regidora d'Esports, avui, a la presentació de la prova | Maria Vidal

La platja del Regueral serà l'escenari de la segona prova de la I Copa Catalana de Marxa Aquàtica i de la tercera Trobada de Marxa Aquàtica Vila de Cambrils el proper diumenge 28 d'agost. Ambdues proves se celebraran paral·lelament, organitzades pel Centre Excursionista Cambrils, pertanyent la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, i amb la col·laboració de la regidoria d'Esports de l'ajuntament cambrilenc. Són dos certàmens d'un esport nascut recentment que cada vegada té més adeptes al municipi i que ha anat arrelant a Catalunya i arreu, fins a arribar a ser olímpic a París 2024. La marxa aquàtica és una combinació de senderisme i rem o natació, sent una activitat suau però amb molts beneficis per la salut.

Es disputaran tres modalitats de marxa aquàtica

La Copa Catalana de Marxa Aquàtica és una competició de quatre jornades que s'estan duent a terme al llarg d'aquest estiu. Després que la primera fase de la lliga es disputés a Creixell el passat juliol, la segona etapa tindrà lloc a Cambrils, la tercera se celebrarà a Salou i la Copa finalitzarà a Castelldefels el proper 18 de setembre. La competició inclou tres proves: els 50 metres individuals amb rem, que es durà a terme tant en la categoria masculina com la femenina; els 200 metres individuals a mà nua, masculí i femení; i els 800 metres en binomi a mà nua, en les categories masculina, femenina i mixta. Igual que en la resta de seus, a Cambrils cada esportista pot competir en tres de les proves que es disputaran.

En aquest cas, la recepció i l'entrega de dorsals a la platja del Regueral serà a les 8 h, a les 8.45 h hi haurà una sessió d'entrenament conduïda per monitors i a les 9 h s'iniciarà tant la competició de la Copa Catalana com de la tercera Trobada Vila de Cambrils. Se succeiran les diferents modalitats i, finalment, a les 13 h aproximadament, tindrà lloc la cerimònia d'entrega de medalles. Les inscripcions per ambdues proves ja estan obertes.

El Centre Excursionista de Cambrils, pioner en la pràctica de la marxa aquàtica 

Des del Centre Excursionista de Cambrils, una entitat amb més de 30 anys d'existència, animen a tothom a participar en les dues proves de marxa aquàtica que acollirà Cambrils. "És un esport que s'està consolidant a tot el país", ha indicat Salvador Matas, president de l'entitat, a la presentació de l'esdeveniment esportiu. El centre organitza sortides de marxa aquàtica cada dissabte des del passat mes de maig, també a la platja del Regueral. "La participació és cada vegada més gran, i la platja del Regueral és idònia perquè és molt plana i llarga", afegeix Matas. D'aquesta manera, abans d'inscriure's a la Copa de Catalunya, tothom està a temps de provar la marxa aquàtica aquest proper dissabte amb una sortida completa d'escalfament, pràctica de l'esport i estiraments posteriors.

Al seu torn, Mercè Curto, secretària del Centre Excursionista i coordinadora de la secció de marxa aquàtica, ha assegurat que Cambrils disposa "de les condicions adequades i el clima adequat" per practicar aquesta disciplina. Curto també ha avançat que es preveuen una cinquantena d'inscripcions a la fase de la Copa de Catalunya que se celebrarà a Cambrils, amb una gran representació dels socis de l'entitat.

Un cap de setmana ple d'esdeveniments esportius

Per la seva banda, l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, s'ha mostrat orgullós de la "riquesa del teixit esportiu que té Cambrils" i ha afirmat que "esport i Cambrils han d'anar units". Pel que fa a les proves de marxa aquàtica que es disputaran el 28 d'agost, Klein ha manifestat que "Cambrils és un dels nuclis de desenvolupament de la disciplina, és un centre neuràlgic d'esports" i ha assegurat que la cita atreurà tant cambrilencs com persones que visitaran el municipi expressament per la prova. 

La regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha destacat que amb la Copa de Catalunya i la Trobada de marxa aquàtica s'acaba "un estiu carregat d'esdeveniments esportius" i que el mateix cap de setmana també tindran lloc la final del campionat de Catalunya de Vòlei Platja 2022 i la vuitena edició de Pedals Non Stop. De nou, Pleguezuelos ha assenyalat que es potencia "el binomi esport i turisme" i que Cambrils es converteix en "municipi referent dels esports que contribueix que es consolidi la marxa aquàtica".

Comenta aquest article