Societat

Entitats

La nova junta del Club Rotary de Cambrils renova el seu acord amb l’ONG El Camí de la Solidaritat

Els presidents d'El Camí de la Solidaritat i Club Rotary de Cambrils van signar un conveni de col·laboració el passat mes de gener per promoure i vetllar pels seus objectius socials

Per Redacció

Presentació de l'ONG El Camí de la Solidaritat al sopar oficial del Club Rotary Cambrils, el passat mes de setembre
Presentació de l'ONG El Camí de la Solidaritat al sopar oficial del Club Rotary Cambrils, el passat mes de setembre | Cedida

La nova junta del Club Rotary Cambrils, sota la presidència d'Aurora Fornos, ha renovat aquest passat mes de juny l'acord amb l'ONG cambrilenca El Camí de la Solidaritat per un any més. La col·laboració es va començar a idear a mitjans de 2021, quan Roger Solà, fundador de l'ONG, es va posar en contacte amb Aurora Fornos del Rotary per estudiar la manera en què ambdues entitats es poguessin donar recolzament mutu. Així, el 16 de setembre de 2021, en un sopar oficial del Club, en Ferran Capella i la Maria Solà, membres d'El Camí, van tenir l'oportunitat de presentar l'ONG, així com conèixer la trajectòria i els projectes del Rotary. Després de l'acte de presentació, el llavors president del Club Rotary Cambrils, Carles Rovira, es va posar en contacte amb el president d'El Camí, Roger Solà, per formalitzar un acord entre les dues entitats que es va firmar finalment el 14 de gener de 2022. 

Aquestes dues entitats s'han donat la mà per a unir esforços i ampliar el seu impacte positiu a través de les iniciatives socials que duen a terme. Els més de 25 anys d'experiència del Club Rotary Cambrils així com la professionalitat i l'esperit juvenil d'El Camí, són virtuts clau perquè surtin resultats fructífers de l’acord, ja que el reconeixement mutu i la visibilització que es donaran millorarà la participació als esdeveniments que organitzen les entitats, així com als resultats dels projectes que recolzen. A més, d’aquesta manera s’aconseguirà obtenir més recolzament i suport financer envers les causes a les quals donen suport, incloent-hi subvencions i aportacions d’altres entitats.

Una aportació econòmica inicial de 6.500 €

La col·laboració ha començat amb una aportació econòmica de 6.500 € del Club Rotary de Cambrils i sis clubs més (CR Reus, CR Tarragona, CR Barcelona, CR Sant Cugat, CR Costa Daurada i CR Vic-Osona) destinats al Programa AWASUKA, l’actual iniciativa principal a la qual El Camí de la Solidaritat dona suport. A més, les dues entitats han decidit cooperar per aconseguir la Global Grant, un ajut econòmic mínim de $30.000 que dóna la fundació Internacional Rotary. Per assolir aquest ajut es necessita involucrar un Club Rotary al lloc on es fa el projecte (en aquest cas al Nepal), altres Clubs Rotary i l’ajuda del districte.

Amb l’objectiu de convertir aquest repte en una realitat, el Club Rotary de Cambrils, El Camí i la directora del Programa Awasuka, Mònica Sans Duran, han estat contactant altres Clubs Rotary perquè s’uneixin al projecte; a més, es van presentar a l’ajuda del districte. Els esforços de les tres organitzacions van donar els seus fruits, ja que s’han pogut unir els sis Clubs Rotary esmentats anteriorment. 

L'ONG tanca un acord amb el Club Rotary de Kantipur per aconseguir la Global Grant

A més, van aconseguir l’ajuda del districte. Per tant, per aconseguir la Global Grant només falta la involucració d’un CR al Nepal, i aplicar per la Global Grant amb tota la documentació necessària. Amb aquest objectiu, tres membres del Camí de la Solidaritat, Margot Lebourgeois, Elena Pompilio i Roger Solà, van viatjar al Nepal amb Mònica Sans, directora del programa AWASUKA, per tancar un acord amb el CR de Kantipur. Aquest Club fa deu anys que col·labora amb diversos projectes comunitaris dirigits per Mònica Sans i des del 2015 exerceix com a contrapart del Programa Awasuka. Aquesta relació tan sòlida ha estat determinant a l'hora de presentar la proposta de Global Grant al CR Kantipur i que aquest n'acceptés ser l'amfitrió local. Ara només resta presentar el projecte a la Fundació Rotària Internacional.

Per altra banda, aquest any el Camí de la Solidaritat ha organitzat vàries de les seves conegudes curses solidàries, en les quals el Club Rotary Cambrils ha donat suport, tal i com fa amb les altres iniciatives que el Camí impulsa. En definitiva, aquest acord, ja està tenint els seus primers efectes positius per a ambdues organitzacions. A més, s’espera que la col·laboració sigui encara més fructífera i aconsegueixi acostar-se encara més als seus objectius socials i dur a terme tant els projectes actuals com els futurs.

Comenta aquest article