Cultura

Literatura

«Singles», l'onzè Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils de Marc Capdevila, ja és a la venda

Aquesta mateixa setmana tenia lloc la presentació de la novel·la, al Centre Cultural, en el marc de la programació literària Dies de Llibres

Per Redacció

Portada de la novel·la "Singles" de Marc Capdevila
Portada de la novel·la "Singles" de Marc Capdevila | Cedida

"Singles", de Marc Capdevila, la novel·la guanyadora del XI Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils –editada per Cossetània– ja es pot trobar a les llibreries. Capdevila és escriptor, guionista i autor de diversos documentals, i ja havia estat guardonat amb el Premi Pin i Soler dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona el 2018 i el Premi Sebastià Juan Arbó de la Ràpita l'any 2007. Aquesta mateixa setmana tenia lloc la presentació de la novel·la, al Centre Cultural, en el marc de la programació literària Dies de Llibres.

En aquesta història, trenta-quatre dies a bord d'un creuer de luxe donen per a molt. I, a més, el passatge és format exclusivament per singles, per persones que viuen soles i que no tenen ni parella ni compromís. Alguns hi cerquen la companyia lleugera o l'aventura exòtica; d'altres només volen acabar amb la soledat i es distreuen amb el comareig. Disbauxa, gresca, festa, promiscuïtat... Cert, però també s'hi pot trobar amistat honesta, tendresa o romanticisme. Res de tot això interessa a en Jan Ducamp, un divorciat de llarga durada desencantat de la vida i resignat a la seva fatalitat. Ben mirat, ni ell mateix sap què hi fa dalt d'aquest vaixell on l'ha portat l'atzar. Tanmateix, el que no sap és que l'atzar té encara més plans per a ell i que està completament decidit a treure'l de la seva indolència.

L’Apunt

L'autor
Marc Capdevila (Vic, 1966) va ser guardonat l'any 2007 amb el premi Sebastià Juan Arbó per Aigua pudenta, una novel·la de postguerra ambientada a Tona. Més endavant, amb La Querosenca va abordar amb ironia optimista les conseqüències de la crisi econòmica. El 2013 es va submergir de pla en la novel·la de tall històric amb La Bíblia de pedra, ambientada en el Ripoll del segle XII; i sense deixar aquest gènere literari, el 2018 va publicar El jaç del faquir que narra les vicissituds d'un jove que es conjura per dedicar la seva vida al coneixement, però a qui la riuada de la història l'arrossega corrent avall. El mateix 2018 va ser guardonat amb el premi Pin i Soler Ciutat de Tarragona per L'observador de núvols, on un adolescent egocèntric, arrogant i asocial parla de la seva experiència vital mentre fa una revisió càustica d'alguns absurds de la nostra societat.

Comenta aquest article