Informació general

Serveis

Oliver Klein: «La nostra voluntat és anar dissolent Ingesòl progressivament»

Tant ERC com JxC es van tornar a referir a aquest tema en el decurs de la sessió plenària de finals del mes de març

Per Berta Ruiz

Imatge de la sessió plenària del passat 25 de març
Imatge de la sessió plenària del passat 25 de març | Berta Ruiz

L'anunciada dissolució de l'empresa municipal Ingesòl encara està pendent. Aquest tema, de fet, és una de les preguntes recurrents per part de l'oposició en les sessions plenàries. Tant ERC com JxC s'hi van tornar a referir al plenari de març, celebrat el passat dia 25. Recordem que l'anterior govern municipal anunciava la seva intenció de dissoldre-la, el setembre de 2020, i integrar tots els seus serveis dins de l'organigrama de l'Ajuntament. El febrer de 2021, el govern va comunicar que estudiaria diverses fórmules per dur a terme la dissolució i, només dos mesos després –l'abril de 2021–, els grups que aleshores estaven a l'oposició qüestionaven que l'empresa municipal Ingesòl es fes càrrec del manteniment de les platges mentre el govern treballava en la seva dissolució. L'agost de 2021 també s'aprovava prorrogar l'encàrrec de gestió per a les dues llars d'infants municipals.

Camí Mendoza (ERC): "Els seus compromisos són paper mullat"

La portaveu d'ERC, Camí Mendoza, qui va reiterar que no s'estan complint les fites que es van marcar. Segons va dir, "estem molt encallats; no s'estan complint les dates d'internalització dels serveis previstes i s'està incomplint el calendari previst. Els seus compromisos són paper mullat. Ens poden dir quin calendari d'internalització de serveis i de liquidació de l'empresa tenen previst? Pregaríem que no deixin perdre la feina feta fins ara".

Lluís Abella (JxC): "Ens poden dir si continuen amb la mateixa intenció de dissoldre-la?"

En una línia similar es va expressar el regidor de JxC, Lluís Abella va manifestar que, "de tots és coneguda la intenció de dissoldre l'empres Ingesòl –empresa que engloba el manteniment i la neteja de platges, la gestió de les llars municipals d'infants i el servei de l'Oficina Local d'Habitatge. Una dissolució molt reivindicada des dels partits de la oposició, que ara formen el govern, però des de que van prendre possessió no en tenim cap noticia al respecte. Ens poden dir si continuen amb la mateixa intenció de dissoldre-la? Ens podrien lliurar el cronograma pertinent?".

Oliver Klein: "Els terminis marcats per un govern anterior són els d'un govern anterior"

Davant d'aquestes qüestions per part de l'oposició, l'alcalde, Oliver Klein, va informar que "els terminis marcats per un govern anterior són els d'un govern anterior. Els replantejos de l'actual govern s'han de tenir en consideració i estem estudiant tot el referent al manteniment de platges, a la gestió de les llars d'infants i de l'Oficina Local d'Habitatge amb la voluntat d'anar dissolent Ingesòl progressivament . Per aquests tres àmbits d'actuació s'estan estudiant els terminis i les regidories implicades. No ens podem aturar només per aquesta qüestió".

Finalment, dirigint-se a Camí Mendoza, Klein va afegir que, "potser per a vostè era una prioritat; però per a nosaltres el dia a dia ens porta molta feina i no podem aturar la maquinària del més immediat. No obstant tenim a l'horitzó l'especificació d'uns terminis, però sense deixar de fer el servei i contractar el que calgui".

Comenta aquest article