Informació general

Platges

L'oposició qüestiona que l'empresa municipal Ingesòl es faci càrrec del manteniment de les platges mentre el govern estudia la seva dissolució

El condicionament de les platges i del litoral cambrilenc, a poc més de dos mesos per a l'inici de l'estiu, va ser una de les qüestions recurrents per part de l'oposició a la darrera sessió plenària

Per Berta Ruiz

Imatge de la platja del Regueral amb gent, el passat 4 d'abril, Diumenge de Pasqua
Imatge de la platja del Regueral amb gent, el passat 4 d'abril, Diumenge de Pasqua | Lluís Rovira i Barenys

El condicionament de les platges i del litoral cambrilenc, a poc més de dos mesos per a l'inici de l'estiu, va ser una de les qüestions recurrents per part de l'oposició a la darrera sessió plenària del passat 29 de març. S'hi van referir tant el regidor no adscrit –Joan M. Artigau– com el PP i Cs. Per un costat, Joan M. Artigau va preguntar sobre: "com està el binomi Ingesòl-Ajuntament pel que fa a l'encàrrec de gestió de les platges?" i "en quin punt està el tema de la neteja i manteniment de les platges tenint en compte que no hi ha cap contracte en vigor i les pròrrogues estan exhaurides?". A més, Artigau va afegir que, "les màquines de neteja estan per arreglar i les factures per pagar. Tot això a dos mesos de començar la temporada d'estiu. Sempre anem tard!".

Sobre aquest mateix tema, el regidor del PP –David Chatelain– va qüestionar "si s'han liquidat totes les factures de manteniment de les platges de l'any passat?". Per part de Cs, el seu portaveu –Juan Carlos Romera– va afegir la pregunta de: "com tenim el pla de desmantellament de l'empresa municipal Ingesòl?".

Anunci de la dissolució de l'empresa, el passat mes de setembre

Davant d'aquestes preguntes sobre l'àmbit de platges, el regidor de Serveis i Medi Ambient –Lluís Abella– va puntualitzar que "l'Ajuntament ha pagat totes les factures a Ingesòl, que és l'empresa que gestiona la neteja de les platges". A la pregunta de si aquest estiu Ingesòl també se'n farà càrrec del manteniment de les platges, Abella va afirmar que sí. El regidor de Serveis va recordar que fa uns mesos es va aprovar l'encàrrec de gestió del servei de neteja i manteniment a Ingesòl, per aquest estiu. Recordem que aquest punt es va aprovar en la sessió plenària del 26 de setembre amb el vot en contra de tots els grups de l'oposició –excepte el PSC que es va abstenir– argumentant no entendre aquesta decisió. El setembre de 2020, l'equip de govern anunciava la seva intenció de dissoldre l'empresa municipal i integrar els seus serveis dins de l'organigrama de l'Ajuntament. Aleshores, Abella ja va reconèixer que, "és cert que avui fem un encàrrec de gestió a una empresa que fa ben poc hem anunciat la seva dissolució, però donada la complexitat de l'empresa, primer hem de fer d'anàlisis corresponent i un cop decidit definirem el funcionament dels encàrrecs actuals. Aquests protocols tenen la seva durada i les platges no es poden deixar de banda, sinó que hi hem d'estar al damunt".

Comenta aquest article