Informació general

Inversions

El pressupost municipal contempla una partida de 48.500 euros per a l'enderroc de l'edifici de l'antiga estació de tren

En aquest mateix capítol també s'està treballant en el projecte d'urbanització de tot el seu entorn, la integració del Teatre Auditori i la creació d'un passatge al carrer d'Andalusia

Per Berta Ruiz

Aspecte actual de l'edifici de l'antiga estació de tren
Aspecte actual de l'edifici de l'antiga estació de tren | Berta Ruiz

L'equip de govern municipal avança en la seva decisió de canviar la fesomia de l'entorn de l'antiga estació de tren. De fet, en la seva proposta de pressupost per a l'exercici de 2022 s'ha previst –en el capítol d'inversions– una partida de 48.500 euros per a l'enderroc de l'edifici de l'estació. En aquest mateix capítol també s'està treballant en el projecte d'urbanització de tot el seu entorn així com la integració del Teatre Auditori.

L'obertura de nous passos provisionals sobre l'antiga estació també està en les previsions del govern municipal. Un dels més destacats és la construcció d'un passatge a l'alçada del carrer d'Andalusia que connecti amb l'altre costat de l'antiga via fèrria. D'aquestes inversions però, encara no s'ha avançat cap xifra. Aquesta proposta de pressupost era presentada per l'equip de govern el passat dijous i aprovada inicialment en la sessió plenària telemàtica del divendres.

Oliver Klein: "Adif no vol afrontar aquesta despesa i, per tant, l'enderroc el farem nosaltres"

Precisament sobre aquesta qüestió, l'alcalde Oliver Klein explicava en la roda de premsa que, "l'Ajuntament afronta aquest enderroc perquè és una decisió que ens afecta al nostre futur urbanístic.  Nosaltres ens hem manifestat a favor d'obrir la Vila i el poble al mar i per tant, no ens podem esperar a que ens ho facin. A més, immediatament després es comptarà amb una partida posterior per a una adequació de la zona molt més gran i molt més ampla. El nostre desig és fer aquesta urbanització ampla que també involucri l'espai del Teatre Auditori". Preguntat sobre la responsabilitat d'Adif –propietària de l'edifici– en afrontar aquestes despeses, l'alcalde va afegir que, "Adif no vol afrontar aquesta despesa i, per tant, l'enderroc el farem nosaltres". 

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: "Ens hem d'avançar en tot allò que millori la qualitat de vida dels ciutadans"

Per la seva part, el regidor d'Urbanisme, Enric Daza, va afegir que, "creiem que ens hem d'avançar en tot allò que millori la qualitat de vida dels ciutadans com ja hem anat fent amb l'adequació dels passos provisionals. També en aquesta estratègia urbanística d'enderrocar l'edifici i totes les millores previstes al voltant. Hem de ser previsors i avançar-nos en tots aquests aspectes". Sobre aquest tema, l'alcalde va voler afegir: "el tema dels passos provisionals sobre la via és molt clar; no ens els faran ni Adif ni l'Estat. Qui vol obrir al mar i qui vol connectar el nord amb el sud és l'Ajuntament".

Lluís Abella (JxC): "Si es demana a ADIF, l’actual propietari, està obligat a deixar el terreny tal i com el van trobar en el seu dia"

Ja en la sessió plenària del passat divendres al matí, l'oposició va mostrar les seves crítiques al respecte. El portaveu de JxC, Lluís Abella va criticar que es doti una partida per a l'enderroc de l'edifici de l'antiga estació que, segons va dir, "estem parlant d’un edifici que 'no' ens pertany. Si es demana a ADIF, l’actual propietari, està obligat a deixar el terreny tal i com el van trobar en el seu dia. Per tant, l’hipotètic enderroc se l’estalviaríem de les arques municipals i els diners es podrien destinar a d'altres millores".

Camí Mendoza (ERC): "Es redueix l'aportació en participació ciutadana, però en canvi, aquests diners potser els tenim abocats en aquesta partida de l'enderroc de l'estació"

Per part d'ERC, la seva portaveu Camí Mendoza va lamentar la reducció de la partida econòmica en l'àrea de Participació Ciutadana. "Ja vam veure quina és la seva predisposició a deixar participar a la ciutadania quan, des de l'oposició, vam demanar la consulta popular sobre el futur de l'antiga estació de tren abans de prendre una decisió final. Es redueix l'aportació en participació ciutadana, però en canvi, aquests diners potser els tenim abocats en aquesta partida de l'enderroc de l'estació que gairebé són prop de 50.000 euros".

Comenta aquest article