Societat

Carnaval

El Carnaval 2022 a Cambrils manté, de moment, les dates previstes

Els actes, de moment, es mantenen però amb alguna variació, com ara l'arribada del Carnestoltes que es preveu fer-la al Pavelló en comptes de la sala de plens

Per Berta Ruiz

Imatge de la rua del Carnaval del 2020, que es va celebrar el 22 de febrer d'aquell any
Imatge de la rua del Carnaval del 2020, que es va celebrar el 22 de febrer d'aquell any | Lluís Rovira i Barenys

La celebració del Carnaval 2022 es manté, de moment, a Cambrils. A falta de poc més d'un mes per a la seva celebració, els organitzadors de la festa –la Nit d'Artistes de Cambrils (NAC), juntament amb la col·laboració del departament de Festes de l'Ajuntament– segueixen endavant amb les dates previstes inicialment, però sempre tenint present l'evolució de la pandèmia de la covid-19. En principi, els actes s'iniciarien el divendres 25 de febrer i s'allargarien fins el dimarts 1 de març. Si la situació sanitària ho permet es faria en aquelles dates, però si la situació empitjorés el Carnaval s'ajornaria per a més endavant. En qualsevol cas, l'organització no es planteja una possible anul·lació de la festa, tot i que manté l'opció de l'ajornament en funció de les dades de la pandèmia.

L'arribada del Carnestoltes al Pavelló en comptes de la sala de plens

Així doncs, des de la NAC es treballa en el programa habitual d'actes. Per al divendres 25 de febrer està prevista l'arribada del Rei Carnestoltes. En aquest cas, l'acte se celebraria al Palau Municipal d'Esports en comptes de la sala de plens de l'Ajuntament per tal d'evitar aglomeracions. L'endemà dissabte 26 de febrer se celebraria la Rua de Carnaval pels carrers de Cambrils. A hores d'ara, hi ha una desena de colles inscrites. La desfilada del Carnaval infantil també es mantindria per al diumenge 27 de febrer, a l'aire lliure, al parc del Pescador. Finalment, l'Enterrament de la Sardina també es faria a l'aire lliure, el dimarts 1 de març. Tots els actes que s'organitzin hauran de complir amb les mesures de seguretat com l'ús de la mascareta, distància i grups més reduïts.

Reus i Salou ja han anunciat suspensions d'actes

A hores d'ara, Cambrils manté el seu Carnaval després que d'altres municipis ja han anunciat suspensions d'actes. És el cas de Reus o el Cós Blanc de Salou, ambdues festes amb grans concentracions de participants i aglomeracions de públic. La ciutat de Tarragona, de moment, té previst la celebració del Carnaval. En aquest cas, l'Ajuntament i les comparses han consensuat celebrar la Rua de l'Artesania però sense concurs. Recordem que l'any passat no es va celebrar cap acte del Carnaval 2021 a Cambrils. L'evolució de la pandèmia va fer que l'organització no es plantegés, en cap moment, dur a terme cap activitat tal com va  passar arreu.

Comenta aquest article