Esports

Instal·lacions esportives

La malastrugança del rocòdrom del parc del Pinaret

Arrel d'una pregunta formulada per JxC, la regidora d'Esports Natàlia Pleguezuelos va comentar que la millora de les instal·lacions esportives respon a criteris de prioritats

Per Berta Ruiz

Imatge del rocòdrom situat a la zona esportiva del parc del Pinaret
Imatge del rocòdrom situat a la zona esportiva del parc del Pinaret | Berta Ruiz

El rocòdrom del parc del Pinaret ha estat, des de la seva inauguració l'any 2011, una instal·lació esportiva poc reeixida. Durant aquests més de deu anys, l'estructura ha patit nombrosos problemes com l'aparició d'esquerdes i desperfectes que han impossibilitat el seu ús per a la pràctica de l'escalada. De fet, l'abril d'enguany, revistacambrils.cat ja informava que el rocòdrom restava inutilitzat després de l'aparició de noves esquerdes. Aleshores, el president del Centre Excursionista Cambrils (CEC), Òscar Viola, informava que el rocòdrom no es podia utilitzar per aquests nous problemes.

Lluís Abella (JxC): "El deixaran tal com està perquè hi habitin els coloms i els pardals?"

El tema del rocòdrom va sortir a la darrera sessió plenària del 26 de novembre. En el torn de preguntes, el regidor de Junts per Cambrils, Lluís Abella, va qualificar-lo "com un nyap dels grossos". Segons va dir, "des de l'anterior govern es va informar que s'està treballant en la seva recuperació, però no hem sabut res més. Com està el tema? El faran nou? El tornaran a reparar? O el deixaran tal com està ara perquè hi habitin els coloms i els pardals?".

Natàlia Pleguezuelos, regidora d'Esports: "Si dins d'aquesta prioritat de tenir més espais, i amb un nou pavelló, doncs poguéssim introduir una paret de rocòdrom, doncs ja 'mataríem dos ocells d'un tret'"

Davant d'aquesta pregunta, la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, va comentar que, "el punt en que està el rocòdrom és el mateix de fa uns mesos i que vostè ja coneixia. La voluntat política de seguir millorant les instal·lacions esportives és la mateixa. Sóc la mateixa regidora d'Esports, tinc les mateixes opinions polítiques i, per tant, segueixo en la línia de treballar en aquestes millores. He de dir que hi ha unes prioritats que marquen les entitats esportives. Tots sabem que aquesta prioritat és resoldre la falta d'espais. Si dins d'aquesta prioritat de tenir més espais, i amb un nou pavelló, doncs poguéssim introduir una paret de rocòdrom, doncs ja 'mataríem dos ocells d'un tret'".

L’Apunt

Instal·lació inaugurava el febrer de 2011

Recordem que el rocòdrom de la zona esportiva del parc del Pinaret es va inaugurar el 26 de febrer de l'any 2011. En l'acte d'inauguració de la nova zona esportiva es va desplegar un programa d'actes amb demostracions esportives. Fins i tot hi va ser present el campió d'Espanya d'escalada esportiva, David Tarragó, de l'empresa instal·ladora Good Rock, que va ser qui va estrenar l'estructura que compta amb 15 metres d'alçada, quatre espais d'escalada, tres desploms, 300 m2 de vies i una dificultat màxima 7A. Des d'un primer moment però, al nou rocòdrom s'hi van detectar defectes de construcció motiu pel qual des del Centre Excursionista Cambrils es va recomanar que per motius de seguretat no s'hi enfilés ningú.

El gener de 2019 es fa l'acte de reobertura del rocòdrom

L'abril de 2018, revistacambrils.cat informava que el rocòdrom ja estava reparat i a punt per a ser utilitzat. Aleshores, calia que alguna entitat cambrilenca es fes càrrec de la seva gestió. Aquest acord no va arribar fins uns mesos després de la mà del Centre Excursionista Cambrils. El 19 de gener de 2019, juntament amb l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament es feia l'acte de reobertura del rocòdrom. Aquell dia es va organitzar una jornada de portes obertes. Des d'aleshores, el Centre Excursionista es va fer càrrec de gestionar aquesta instal·lació municipal. De fet, el juliol de 2019, l'entitat organitzava la primera edició de l'Open d'Escalada Ciutat de Cambrils.

Comenta aquest article