Informació general

Política

El plenari ratifica dos dels càrrecs de confiança i aprova el canvi del cap de gabinet

La directora del Patronat de Turisme, Amèlia Rico, i el director del Museu d'Història, Gerard Martí, han renovat els seus càrrecs; mentre el govern ha nomenat Josep Maria Bonet com a Cap de Gabinet

Per Berta Ruiz

Aspecte de la sessió plenària d'aquest passat dimarts
Aspecte de la sessió plenària d'aquest passat dimarts | Lluís Rovira i Barenys

La sessió plenària extraordinària celebrada, el passat dimarts a la sala de plens del consistori, va aprovar el nomenament del personal eventual de l'Ajuntament, és a dir, els tres càrrecs de confiança que hi ha actualment. El nou equip de govern municipal ha renovat la confiança a dos d'aquests tres càrrecs en les persones de la directora del Patronat de Turisme –Amèlia Rico– i en la persona del director del Museu d'Història de Cambrils –Gerard Martí–. Segons va explicar l'alcalde –Oliver Klein–, "el nou govern municipal ha tingut a bé renovar la confiança d'aquestes dues persones". Tant el portaveu de Junts per Cambrils –Lluís Abella– com la portaveu d'ERC –Camí Mendoza– es van congratular de la continuïtat de la directora del Patronat de Turisme –Amèlia Rico– i del director del Museu d'Història –Gerard Martí–. Per altra banda, el govern municipal ha decidit un canvi en el Cap de Gabinet d'Alcaldia nomenant a Josep Maria Bonet Rius en substitució d'Aina Carod, que havia exercit aquestes funcions fins al canvi de forces polítiques.

Els sous dels càrrecs de confiança

Sobre la retribució dels tres càrrecs de confiança, recordem que el maig de l'any passat es va aprovar un increment del 2% del seus sous. Aleshores es va informar que aquestes retribucions quedaven fixades en 43.747,80 euros bruts/anuals.

Pel que fa als sous de la directora del Patronat de Turisme –Amèlia Rico– i el director del Museu d'Història –Gerard Martí–, tant JxC com ERC van donar el seu suport, però van qüestionar el sou de l'actual Cap de Gabinet apel·lant a la RLT i a la formació acadèmica que, segons van explicar, caldria tenir per ocupar aquest càrrec. Lluís Abella de JxC va comentar que, "la figura del Cap de Gabinet –la persona de confiança de l'alcalde– veiem que és un C1. Ens hem mirat la RLT i posa que el Cap de Gabinet ha de ser un A1, és a dir, un tècnic". En una mateixa línia es va expressar la regidora d'ERC –Camí Mendoza– qui va dir que, "no entenem que una categoria laboral de C1 pugui ser un cap de Gabinet".

Oliver Klein: "Es tracta d'una una persona notòria, reconeguda per la seva tasca i d'una solvència contrastada"

Davant les crítiques de JxC i ERC, l'alcalde –Oliver Klein– va sortir en defensa de la figura del nou cap de gabinet. "La persona que ha estat escollida no només és de confiança per la seva professionalitat contrastada, sinó perquè un és sabedor i també ho he compartit amb els membres del govern que té un currículum extensíssim. Es tracta d'una una persona notòria, reconeguda per la seva tasca i d'una solvència contrastada. Som coneixedors de les seves funcions, de les seves tasques i del que pot percebre econòmicament i tot s'ha fet conforme la llei" va dir.

Per cloure el debat, l'alcalde –Oliver Klein– va defensar que, "en el cas d'un personal eventual que és de confiança de l'alcalde i del govern que l'escull, crec que es posa en valor l'experiència més enllà dels estudis i que el sou que cobrarà s'iguala al d'altres persones que, amb anterioritat, han ocupat el mateix càrrec amb les mateixes funcions". Tant JxC com ERC van votar en contra d'aquest punt de les retribucions dels càrrecs de confiança.

Comenta aquest article