Informació general

Obres

S'enllesteixen les obres del pas per a vianants al costat de l'antiga estació del tren

El Departament d'Obra Pública de l'Ajuntament té previst obrir cinc passos més com a solució provisional mentre no es desmantelli la infraestructura en desús

Per Redacció

El pas per a vianants del costat de l'antiga estació es va obrir ahir al matí
El pas per a vianants del costat de l'antiga estació es va obrir ahir al matí | Lluís Domingo

Ahir al matí es van donar per enllestides les obres del pas per a vianants que passa pel costat de l'antiga estació de tren i que connecta el barri de l'Eixample amb l'avinguda Horta de Santa Maria. Les obres d'aquest primer pas provisional que creua la via en desús s'havien iniciat el passat 28 de juliol, dia en el que es van començar a enderrocar la part de les andanes i dels murs del moll de càrrega de l'antiga estació. El pas de vianants, de sis metres d'amplada, s'ha conformat amb un paviment de peces de llosa prefabricada de formigó que s'ha intercalat amb paviment de formigó. Aquest matí s'han retirat les tanques i s'ha acabat de polir els laterals dels murs de terra a la zona de l'antic moll de càrrega. Al bell mig del pas de vianants hi ha un fanal en el que encara falta posar-hi la llum corresponent.

Els treballs, que han estat executats per l'empresa Obras y Hormigones Blanco, han tingut en compte les condicions especials i l'autorització d'ADIF, que és l'administrador de la infraestructura. La solució que s'ha executat té en compte algunes condicions especials, com facilitar la circulació de trens de treball i garantir la protecció dels elements existents.

Obertura de cinc passos més

El Departament d'Obra Pública de l'Ajuntament de Cambrils té previst obrir cinc passos més en diferents punts com a solució provisional mentre no es desmantelli l'antiga via i s'urbanitzi de nou aquest àmbit en tot el traçat pel municipi. Els altres passos que es volen portar a terme se situaran a l'avinguda Joan XXIII (urbanització Cambrils Badia), el camí del Corralet, el carrer d'Estrasburg, Mas Clariana i finalment entre els passejos Francesc Macià i Lluís Companys. Els tres  primers seran passos tant per al pas de vehicles com per a vianants i el de Mas Clariana serà només per a vianants. A més, l'Ajuntament està estudiant la possibilitat d'obrir un sisè pas a l'alçada del carrer Jonc. 

Els quatre primers passos esmentats estan en la fase prèvia perquè surti la convocatòria de la corresponent licitació pública, mitjançant procediment obert simplificat segons article 159.6, que en breu es publicarà al perfil del contractant de l'Ajuntament de Cambrils.   

 

 


 

Comenta aquest article