Informació general

Concentració

Els Avis i Àvies contemplen la possibilitat de fer una manifestació al port pels volts de la Setmana Santa

Ara fa tres anys es va fer una manifestació per la façana del port que va acollir unes 1.300 persones

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila
Els Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies de Cambrils segueixen dempeus i més actius que mai. A la concentració celebrada ahir a la plaça de la Vila es va donar compte de la concentració realitzada el passat diumenge al port, on es van aplegar unes 43 persones en un dia de forta ventada i mal oratge. El portaveu del col·lectiu dels Avis i Àvies ho va valorar de manera positiva i va encoratjar a continuar amb les concentracions al port que estan previstes amb una periodicitat quinzenal. La propera concentració es farà el diumenge 7 de març a 2/4 de 12 del matí.

D'altra banda, també va explicar que s'estava contemplant la possibilitat d'organitzar una manifestació com la que es va fer durant la Setmana Santa de l'any 2018. La tarda del Dissabte Sant d'aquell any es va fer una manifestació a Cambrils que va recórrer la façana del Port i en la que hi van participar unes 1.300 persones tot fent crides a la República i a la llibertat dels presos polítics. Aquella manifestació va ser convocada pels Avis i Àvies, per l'ANC local i pel CDR. El portaveu del col·lectiu dels Avis i Àvies va explicar que en cas que es decideixi tirar-ho endavant, la manifestació es faria l'11 d'abril, una setmana després de la Setmana Santa, per tal d'evitar aglomeracions de gent i que fos més segura en funció de la normativa anti-covid.

Un cop fet el repàs de tota l'activitat prevista, es va cantar l'Estaca i tot seguit, els Avis i Àvies van cridar tot el repertori de consignes habituals, contra la justícia espanyola, a favor de la República i la independència i per la llibertat dels presos polítics, exiliats i represaliats. L'acte es va cloure amb el cant dels Segadors.

Comenta aquest article