Cultura

Música

S'estrena a Youtube "Violència legal", el primer videoclip del nou treball de La Tortuga Que Nunca Tuve

El grup cambrilenc té previst publicar un segon videoclip d'aquí a quinze dies i el seu segon àlbum, "La bici de Hofmann", d'aquí a un mes

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge promocional de La Tortuga Que Nunca Tuve
Imatge promocional de La Tortuga Que Nunca Tuve | Cedida

El grup cambrilenc La Tortuga Que Nunca Tuve estrena avui a les xarxes el videoclip d'un dels temes del seu darrer àlbum que sortirà a la llum pública d'aquí un mes. El vídeo correspon a la cançó "Violència legal" i parla, segons ha explicat Oriol Bargalló a revistacambrils.cat, "de la violència dels cossos policials i de com la policia acaba sent una eina de les elits socials per tal d'aconseguir el que volen. I no només ens referim a la violència física sinó també a la psicològica". Bargalló també explica que d'aquí a quinze dies es publicarà un segon videoclip que correspon a una altra cançó del nou treball, que porta per títol Trenca'l, i que és com una segona part de la història ja que s'entrellaça amb el vídeo que ha sortit avui, "aquest tema parla de les dificultats que et pots trobar, de com tirar endavant. És mirar-se un mateix i intentar superar tots els problemes que puguis tenir, amb una visió positiva".

Els dos videoclips es van gravar aquest passat estiu amb localitzacions al carrer de les Drassanes, a Cambrils, i també a diferents indrets de Reus, Vila-seca, Salou, Tarragona i l'Hospitalet de l'Infant. Els vídeos els ha gravat North Media, una productora muntada amb gent de Cambrils. Bargalló manifesta que "estem molt contents de com ha sortit. Portem anys barallant-nos amb aquest disc i amb aquests videoclips. Hi ha molta feina al darrera".

"La bici de Hofmann", el segon disc de La Tortuga Que Nunca Tuve, d'aquí a un mes

La Tortuga Que Nunca Tuve ja té a punt el seu segon àlbum, que porta per nom "La bici de Hofmann" i que es penjarà a les xarxes d'aquí a un mes, a meitats de febrer. Aquest és el segon àlbum del grup i consta de 10 cançons. L'àlbum es va gravar durant l'hivern de 2019 a l'estudi la Vall, de Santa Eulàlia de Ronçana. Segons explica Oriol Bargalló, "allí es va fer la gravació i la mescla. La masterització es va fer a Rockaway Studios, a Castelló, i el llançament es fa a través de la discogràfica Picap. Bargalló explica que l'aparició de l'esclat de la pandèmia del coronavirus va interferir de ple en els plans del grup, "quan ja teníem tot el disc gravat i a punt és quan va esclatar tot. Ja teníem algun concert tancat però tot es va cancel·lar i ara per ara no sabem ningú quan hi tornarà a haver concerts". La Tortuga Que Nunca Tuve ja tenia el directe preparat per als concerts, "un directe molt festiu, amb moltes llums i molts colors" i que segons Bargalló, "tenim moltes ganes de mostrar-lo".

La música d'aquest segon àlbum és molt més electrònica i, tal com explica Bargalló, "és un mestissatge molt festiu. La festa sempre hi és. És un element del grup, no hi ha Tortuga sense festa i reivindicació".

Pel que fa al nom del nou treball, Bargalló explica que fa referència a Albert Hofmann, el científic suís que va descobrir el LSD, "va sintetitzar aquest producte i en va descobrir les seves propietats al·lucinògenes, experimentant i sense voler. Això ho lliguem amb el que fem naltros, que experimentem amb diferents estils de música. Però no només és això, als EEUU durant la guerra del Vietnam molts soldats van consumir LSD però va tenir un efecte inesperat i és que aquesta substància feia que no obeïssin les ordres dels seus superiors i despertava en els soldats un sentiment crític. En aquest sentit, naltros també tenim aquest sentit crític i alhora festiu com el que provoquen les drogues al·lucinògenes i ens va semblar que era un bon nom per l'àlbum".

La Tortuga Que Nunca Tuve es va formar l'any 2015. Els components actuals del grup són: Belén Serrano (cantant), Cristian Boris (beatmaker i raper), Javier Galán (raper), Sònia Gil (flauta), Adrià Garcés (trombó) i Oriol Bargalló (veu i guitarra).

 

Comenta aquest article