Informació general

Protesta

Nova concentració de protesta del gremi de la restauració cambrilenca pel tancament de bars i restaurants

La convocatòria d'ahir, a diferència de la del passat dimecres, va ser força més minoritària. Els presents van deixar palesa la seva preocupació pel futur dels seus negocis

Per Berta Ruiz

Concentració de protesta, ahir al migdia, al Port
Concentració de protesta, ahir al migdia, al Port | Berta Ruiz

Un grup d'unes quaranta persones relacionades amb el gremi de la restauració cambrilenca es va concentrar, ahir al migdia davant de les Escales Reials del Port de Cambrils, per protestar contra la situació que pateix el sector el qual manté els seus establiments tancats des del passat 15 d'octubre. Inicialment, la Generalitat havia decretat el seu tancament fins el proper 30 d'octubre. Per altra banda, el Govern de la Generalitat –en un consell de govern extraordinari realitzat el passat divendres a la tarda– va decidir demanar l'estat d'alarma a l'executiu espanyol reclamant que hi hagi un "comandament únic". Un cop s'aprovi aquesta mesura, la Generalitat decretarà un toc de queda nocturn. La proposta del Govern és que sigui entre les 23 i les 6 hores. Aquest toc de queda podria fer replantejar el tancament total de restaurants i bars –que s'adaptessin a aquesta franja horària–i poguessin obrir durant el dia. Caldrà veure quines decisions es prenen en les properes hores. De moment, el govern de l'Estat ha anunciat un consell de ministres extraordinari, avui diumenge a les 10 hores, per previsiblement, decretar l'estat d'alarma a tot el país.

Una convocatòria més minoritària que la de dimecres

La convocatòria d'ahir, a diferència de la del passat dimecres, va ser força més minoritària. De fet, alguns dels assistents van trobar a faltar una major mobilització del sector i van lamentar que el nombre de participants fos tan inferior. No obstant això, alguns d'ells van dur pancartes amb missatges contraris al tancament de bars i restaurants i van deixar palès el complicat moment econòmic que està passant el gremi i la preocupació pel futur dels seus negocis. Després de mesos de confinament –la passada primavera– aquest nou tancament ha suposat un altre cop dur al sector de restaurants, hotels, bars i hostaleria. De fet, segons dades de Pimec (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya) s'assegura que les restriccions al sector podrien suposar unes pèrdues de 700 milions d'euros i que unes 44.000 persones deixessin de treballar arreu de Catalunya. 



 

 

 

Comenta aquest article