Informació general

Celler

L'Ajuntament aprova la partida per a l'adquisició de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola

El ple del passat divendres va aprovar l'expedient de modificació de crèdit que inclou una partida destinada a la compra de l'antic celler. L'oposició s'hi va mostrar totalment en contra

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de l'edifici de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola
Imatge de l'edifici de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola | Lluís Rovira i Barenys

El ple del passat divendres va aprovar l'expedient de modificació de crèdit que inclou una partida destinada a la compra de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola, que a hores d'ara, una part fa les funcions de Museu Agrícola. La partida té l'import exacte de 677.568,20 euros i aquesta quantitat va quedar fixada arran de la taxació feta pels tècnics municipals. Les converses amb els responsables de la Cooperativa Agrícola es van reprendre aquest mes de novembre, tal com va avançar revistacambrils.cat el dimecres de la setmana passada. Les converses continuen obertes a l'espera que es faci la taxació del contingut de l'actual Museu Agrícola, per a la qual cosa es disposa de la partida aprovada ara fa un any, de 150.000 euros per a fer-hi front.

L'oposició, en contra

Els portaveus dels grups de l'oposició van criticar l'adquisició del celler de la Cooperativa per part de l'Ajuntament. David Chatelain, del PP, va manifestar que no entenia "la fixació del govern municipal per adquirir aquest edifici, un edifici que només comportarà despesa per part de l'Ajuntament". Chatelain va manifestar que "l'Ajuntament no s'ha de fer càrrec de la fallida de la Cooperativa, tot i que puc entendre que la senyora Camí Mendoza i el senyor Lluís Abella tinguin una relació profunda amb la Cooperativa". Chatelain va insistir dient que l'adquisició d'aquest edifici, en aquest moment, "és una aberració. És una despesa intempestiva i poc justificada".

El regidor de Cs, Juan Carlos Romera, també es va manifestar en contra argumentant que hi havia "altres necessitats a la població".

Ana López, portaveu del PSC, també es va posicionar totalment en contra de l'adquisició del celler de la Cooperativa i va dir que lamentava que el govern destinés més de 817.000 euros per a la compra del celler, "el municipi té altres prioritats més evidents com és la millora a través d'un pla de xoc, de voreres i places: o la creació de noves plataformes úniques a carrers com l'hospital o a la zona del Port". Per López, aquesta decisió "obeeix a criteris partidistes que no responen a l'interès general". Ana López també va dir que estava en contra d'aquesta adquisició "no perquè no sigui interessant conservar el patrimoni, sinó perquè considerem que hi ha altres prioritats i necessitats molt més urgents que tenen un impacte social i econòmic directe i real en la ciutadania de Cambrils. El problema de la Cooperativa i el pagament del deute que malauradament tenen amb moltes famílies de Cambrils no se solucionarà amb aquesta compra. No vulguin quedar bé amb alguns". Ana López també va recordar que el celler està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local i "està més que protegit a l'igual que el castell de Vilafortuny o el Parc Samà".

Comenta aquest article