Informació general

Política

Joan M. Artigau: «Què volen aquesta gent que convoquen assemblees extraordinàries»

El regidor de Junts per Cambrils ha desmentit rotundament que ell abandonés el grup municipal i ha carregat durament contra la presidenta del PDeCAT, Lluïsa Gené

Per Lluís Rovira i Barenys

Joan M. Artigau, avui, en la roda de premsa
Joan M. Artigau, avui, en la roda de premsa | Lluís Rovira i Barenys

El regidor de Junts per Cambrils, Joan M. Artigau, ha volgut dir la seva respecte a la crisi generada al si de la formació i no s'ha quedat gens curt. D'entrada ja ha avisat que la roda de premsa que estava a punt d'encetar era "atípica" i com a mostra d'això ha posat un tall de la cançó de Maria del Mar Bonet, Què volen aquesta gent?. Això li ha servit de fil conductor per preguntar-se en veu alta "Què volen aquesta gent que convoquen assemblees extraordinàries", referint-se a l'assemblea que el PDeCAT va celebrar aquest passat dimarts 18 de juny i en la que es va prendre la decisió "d'acceptar la renúncia del regidor Artigau". Joan M. Artigau, per la seva part ha desmentit rotundament que ell hagués abandonat el grup de Junts per Cambrils, "és absolutament fals que jo abandoni el grup. Tothom que em coneix sap del que estic parlant, coneix el meu tarannà, la meva entrega, la feina que he fet i els dic que no els fallaré". Artigau ha precisat que "solament m'he mostrat en desacord en les formes i en com s'han portat les negociacions. Estic en contra de com ho han portat la presidenta del PDeCAT, Lluïsa Gené; el cap de llista de la formació, Lluís Abella, i el cap de campanya, Ferran".

L'hotel del Pòsit

Joan M. Artigau ha situat com a punt d'inflexió del malestar que hi ha hagut al si de la formació de Junts per Cambrils el que va succeir a meitats del passat mes d'abril. Segons Artigau, tant el cap de llista, com la cap de premsa i el cap de campanya li van demanar que fes una roda de premsa per explicar l'acord assolit amb el propietari de l'hotel El Pòsit per tal de desencallar la construcció d'aquest edifici, però que la fes com a Junts per Cambrils i no com a regidor de l'Ajuntament i abans de que es fes la roda de premsa oficial per part del consistori. Artigau ha explicat que s'hi va negar i que la resposta del partit va ser que "això és política" i que "què em pensava i que els altres també farien el mateix". Segons Artigau, des de la seva formació van insistir dient-li que ERC també volia fer aquesta roda de premsa com a partit i fins i tot que li havien arribat a proposar que fes una roda de premsa i que algun periodista que ja estaria advertit, li preguntaria per l'hotel. Finalment, li van proposar que donés l'exclusiva a un "mitjà molt potent de la demarcació". Artigau ha explicat que s'hi va negar, en totes aquestes propostes i que arran de tot això, les coses han anat mal dades.

Joan M. Artigau: "Han volgut obtenir la meva acta de regidor a qualsevol preu"

Joan M. Artigau també s'ha referit al fet que l'han tingut apartat i sense comunicar-li els acords del pacte del govern i que ara s'havien aferrat al fet que ell havia anat dient que si no tenia la regidoria d'Urbanisme no en volia cap més. Artigau reconeix que sí que ho ha dit però que això són coses que es diuen però que no són suficients com per actuar sense parlar amb l'afectat. Respecte a l'assemblea extraordinària celebrada aquest passat dimarts, Artigau l'ha qualificat "d'escenificació d'un judici sumaríssim que ja tenia la sentència feta abans de començar. Un judici orquestrat per la senyora Gené que es manté en el seu criteri de que jo he de plegar però en realitat, el que va obtenir la nit del 18 de juny en l'assemblea és una nova fractura dins el partit. Això és el que ha assolit la senyora Gené com a presidenta del PDeCAT". Artigau ha seguit centrant-se en la figura de la presidenta del PDeCAT dient que havia volgut obtenir "la meva acta de regidor a qualsevol preu" i que "ha pensat més en ella que en el seu partit". De Lluís Abella ha dit que no havia pres cap decisió sobre el tema "al contrari del que deia en el seu lema de campanya electoral" i ha titllat la seva manera de fer com a "falta de lideratge". Artigau també ha carregat contra el president comarcal, Joaquim Calatayud, de qui ha dit que "encara espero que em contesti les trucades telefòniques". Joan M. Artigau ha resumit la situació postelectoral dient que "es va córrer molt en aquest pacte per aconseguir la cadira".

Joan M. Artigau també ha explicat que ha rebut moltes pressions i fins i tot li havien dit que disposaven de gravacions de converses seves i que podien sortir a la llum pública si seguia amb la idea de voler la regidoria d'Urbanisme, "les clavegueres d'aquest poble són molt negres", ha dit.

El repartiment de regidories, a l'aire

Ara, doncs, la situació queda a l'espera de saber qui farà el següent pas. El PDeCAT va decidir, en l'assemblea del passat 18 de juny, "acceptar la renúncia de Joan M. Artigau" i l'endemà mateix, al despatx del secretari de l'Ajuntament, el grup municipal de Junts per Cambrils només va registrar el nom dels dos primers de la llista. Posteriorment hi va anar el mateix Joan M. Artigau i s'hi va inscriure. De moment, el govern municipal va acordar i va fer públiques, el passat 14 de juny, les àrees de govern i la seva distribució en cadascun dels tres grups municipals que el conformen. La designació dels corresponents regidors a cada àrea s'ha de fer abans d'un mes des de la constitució del nou ajuntament, és a dir, abans del proper 15 de juliol. Veurem quin serà el proper moviment d'aquest joc d'escacs.

Comenta aquest article