Informació general

BALANÇA DE L'ACCIÓ DEL GOVERN

Ivan Sanz (Adc): «S'ha hipotecat el proper govern a mantenir el Festival Internacional de Música»

Ivan Sanz ha fet balanç de l'acció de l'equip de govern el darrer mes i ha criticat, a més, la mobilitat del nou pont de la N-340, les beques escolars, les paneroles i els contenidors

Per Patrícia Muñoz

L'any passat, grups com Love of Lesbian van omplir el Parc del Pinaret en la darrera edició del FIMC
L'any passat, grups com Love of Lesbian van omplir el Parc del Pinaret en la darrera edició del FIMC | Berta Ruiz

"El Festival Internacional de Música s'ha licitat per tres anys -a la productora de concerts que s'encarregarà del FIMC l'edició d'enguany i els dos vinents-. Això hipoteca el proper govern a mantenir-lo encara que no estigui d'acord amb el format". Ivan Sanz, regidor d'AdC, ha mostrat la seva disconformitat amb el modus operandi del FIMC. Ha criticat que la suspensió de dos concerts "dóna una mala imatge de Cambrils, denota poca professionalitat". També ha puntualitzat que s'ha de buscar "la perspectiva de gènere perquè un 80% dels artistes que participen aquest any són homes. No hi ha equitat".

Sanz ha fet palès el seu malestar, a més a més, "amb el fet que tots els regidors reben dues entrades per anar a cada concert. Denunciem els privilegis de la classe política. Aquestes dues entrades no són una eina de control polític. Són un regal. Nosaltres vam voler donar les nostres entrades a alguna ONG o a persones necessitades que volguessin assistir a aquests concerts però no poguessin pagar-s'ho, i vam rebre tot tipus d'impediments per part de l'equip de govern fins al punt que no vam poder regalar les nostres entrades, tal i com volíem". Sanz va concloure que, segons ell, "assignant un grup de tres o quatre regidors, regulant torns d'assistència" seria com realment s'estaria efectuant un control polític sobre el FIMC.

Problemes de mobilitat en el nou pont de la N-340, un altre eix de conflicte

Sanz, en una roda de premsa ahir, no només va criticar el Festival Internacional de Música, sinó que va posar sobre la taula altres matèries que preocupen la formació AdC. Entre ells, la mobilitat del nou pont de la N-340. "He rebut queixes veïnals perquè la circulació és molt complicada. S'ha de revisar el pla de mobilitat perquè aquella zona és un perill". El regidor va afegir també que el pla de mobilitat s'hauria de revisar, a més a més, per donar prioritat al carril bici. "Actualment té una funció lúdica i no arriba a tots els barris. Volem que la circulació amb bicicleta sigui operativa, funcional i prioritària davant dels vehicles a motor", explicava.

Beques, paneroles i contenidors: les altres crítiques d'AdC

D'entre els temes que va destacar Sanz a l'hora de fer balanç de l'activitat de l'equip de govern local el darrer mes, va aparèixer la insuficiència pressupostària de les beques per a llibres i material escolar. "L'any passat l'import del qual es van dotar aquestes beques va ser de 36.000 euros, i va resultar insuficient perquè moltes famílies que complien els estrictes criteris per resultar-ne adjudicataris van quedar-se fora. Enguany, que s'hauria d'haver augmentat el pressupost en vista del que va succeir l'any passat, el pressupost és el mateix. L'Ajuntament no ha après i té una partida pressupostària de 45 milions d'euros anuals".

L'externalització de la Unitat d'Escolarització Compartida també és un tema que inquieta Sanz. La UEC són una sèrie de centres educatius que tenen l'objectiu de garantir l'atenció educativa necessària a l'alumnat amb necessitats educatives especial derivades de la inadaptació al medi escolar. Aquest servei s'ha externalitzat; és a dir, s'ha ofert la gestió a una empresa externa. Sanz va criticar que el que s'aconseguirà és "un servei menys acurat i menys atent, i que hi ha el risc que els docents que hi treballen caiguin en condicions precàries perquè s'haurà de repartir entre més persones: els treballadors i, ara, l'empresa". 

I, com no és cap novetat, la recorrent neteja viària. El regidor d'AdC va mostrar la seva disconformitat amb què s'estiguin canviant els contenidors soterrats -"que funcionaven bé", segons Sanz- per contenidors de superfície. "Estan ubicats en llocs perillosos i els de rebuig i orgànica generen molta brutícia. A més, no estan adaptats a persones amb mobilitat disfuncional. És un pas enrere". Les paneroles també preocupen Sanz: "és un problema greu que l'equip de govern no està atenent".

Ivan Sanz va fer balanç, ahir, de l'acció de l'equip de govern municipal durant l'últim mes

 

 

Comenta aquest article