Informació general

L'oposició municipal en bloc demana liquidar les empreses municipals Ingesòl i Aparcam

Ahir, l'oposició va mantenir una reunió amb l'equip de govern –convocada a instàncies dels grups de l'oposició–, arrel de les declaracions de l'alcaldessa en el plenari del mes de maig en el què va anunciar canvis en les gerències d'ambdues empreses

Per Redacció

Imatge d'arxiu de les instal·lacions de la seu d'Aparcam
Imatge d'arxiu de les instal·lacions de la seu d'Aparcam | Lluís Rovira i Barenys

Tots els grups de l'oposició –NMC, PP, C's i AdC a més dels quatre regidors no adscrits– han demanat que es liquidin les dues empreses municipals Aparcam i Ingesòl. Ahir dilluns, l'oposició va mantenir una reunió amb l'equip de govern –convocada a instàncies dels grups de l'oposició–, arrel de les declaracions de l'alcaldessa en el plenari del mes de maig en el què va anunciar canvis en les gerències d'ambdues empreses. Segons un comunicat de premsa de l'oposició “les explicacions donades en la reunió extraordinària respecte als canvis en les gerències no ens han convençut perquè no han aportat claredat”.

"L'alcaldessa confon el que és una decisió política amb una imposició política, obviant qualsevol voluntat de diàleg o transparència"

A banda de definir aquesta reunió com a “tensa”, l'oposició ha mostrat la seva disconformitat amb el fet d'haver-se assabentat “de rebot” que s'anava a produir una nova contractació, de la que ja s'han publicat les bases sense haver donat cap informació al respecte, tot i que els regidors són membres dels consells d'administració. De fet, la Junta General és el mateix Ple de l'Ajuntament. Aquesta actitud, segons l'oposició “demostra una absoluta falta de transparència i respecte cap a una gran part de regidors, fins i tot de govern, ja que algú ha confessat que tampoc sabia res. No ens convenç que se'ns digui que s'ha de contractar un nou càrrec de lliure designació, amb el consegüent cost sobre les arques públiques. L'alcaldessa confon el que és una decisió política amb una imposició política, obviant qualsevol voluntat de diàleg o transparència”.

Explicacions "ridícules i molt poc creïbles"

Per altra banda, l'oposició ha titllat les explicacions donades de “ridícules i molt poc creïbles. L'únic que ha quedat clar és que la relació de l'actual gerent amb alguns regidors de govern no passa pels seus millors moments. La vicepresidenta d'Aparcam fins i tot ha manifestat que el càrrec de gerent en aquesta empresa requereix més formació específica, cosa que descobreixen tres anys després d'entrar a governar. Les referències a possibles increments de càrrega de treball no han estat fonamentades en dades concretes".

"Tres causes judicials obertes"

Per acabar, en la reunió d'ahir també es va confirmar que, “hi ha tres causes judicials obertes, relacionades amb les dues empreses, quan només se n’havia comunicat una. Per tot això, el més apropiat en aquest moment seria liquidar les dues empreses i que el consistori recuperi la gestió dels assumptes delegats en aquestes com ara la zona blava, la neteja de platges, o les llars d'infants municipals”.

Comenta aquest article