Informació general

Comunicació

La tramitació per reobrir Ràdio Cambrils segueix endavant

Per Berta Ruiz

Aspecte de les instal·lacions tancades de Ràdio Cambrils
Aspecte de les instal·lacions tancades de Ràdio Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

La tramitació per reobrir Ràdio Cambrils segueix el seu curs. En la darrera sessió plenària del passat divendres 25 de maig es va fer l'aprovació definitiva del Reglament d'organització i funcionament del servei públic de ràdio, així com el projecte d'establiment d'aquest servei públic. L'aprovació inicial d'ambdós punts ja s'havia fet al ple ordinari de finals de març. Tal com va recordar l'alcaldessa –Camí Mendoza–, "un cop exhaurit el període d'un mes per a presentar al·legacions i sense haver rebut cap al·legació ni reclamació, es proposa fer l'aprovació definitiva per seguir amb el procediment".

Sobre aquest punt, el portaveu del PP –David Chatelain– va apuntar que "ja es va fer un ampli debat en l'aprovació inicial" i "no podem estar d'acord amb qui diu que garantirà la neutralitat del mitjà quan manté l'exhibició de símbols polítics. Senyor alcaldessa, vostè va titllar de xantatge la meva proposta de donar el nostre suport si retirava la pancarta de "Presos polítics" i va perdre l'oportunitat de demostrar que ha de ser l'alcaldessa de tots els cambrilencs".

Des de Ciutadans, la regidora Patrícia De Miguel va defensar el mateix sentit de vot que en l'aprovació inicial, és a dir, l'abstenció del seu grup. "Nosaltres apostem per una ràdio bilingüe en català i en castellà i no que hi hagi un 100% dels continguts en català". La regidora de la formació taronja també va posar en dubte la "neutralitat" d'aquest mitjà.

Finalment, el regidor de l'NMC –Oliver Klein– va explicar que "repetirem la nostra abstenció. La voluntat del govern és la de seguir amb el mateix projecte i ha optat per un model clàssic. Nosaltres defensem un model que no depengués de qui governa, és a dir, una ràdio dels cambrilencs i no de l'Ajuntament de Cambrils".

El punt va ser aprovat amb els vots a favor del govern, de l'AdC i dels quatre regidors no adscrits, mentre que l'NMC, C's i el PP es van tornar a abstenir. 

Comenta aquest article