Societat

Vi, gastronomia, tallers, música, castells i màgia en la 8a "Cambrils, entrada al País del Vi"

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la inauguració de la 8a Mostra de Vi i Gastronomia, aquest passat dimecres

La 8a Mostra de Vi i Gastronomia "Cambrils, entrada al País del Vi" ja és en marxa amb tota una extensa mostra de vins i gastronomia així com tot un seguit d'activitats complementàries que es van iniciar aquest passat dimecres a la tarda i que es clouran aquest proper diumenge a la nit. Així doncs, el tast de vi de la quinzena de cellers participants a l'edició d'enguany es complementa amb tastos de vins, tallers de manualitats per a la canalla, actuacions musicals, la diada castellera de diumenge al migdia i la sessió de màgia del diumenge al vespre, tot, al recinte del parc del Pescador.

El tret de sortida oficial a aquesta 8a Mostra de Vi i Gastronomia es va fer aquest passat dimecres a la tarda i va comptar amb la presència del director general de l'Incavi, Salvador Puig; el director territorial d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Àngel Xifré; l'alcaldessa, Camí Mendoza i la regidora de Turisme, Mercè Dalmau. La regidora de Turisme va encetar els parlaments i va destacar la conversió, un any més, del parc del Pescador en un centre firal a l'aire lliure que permet "descobrir el sabor del vi i de la nostra cuina". Dalmau també va destacar la resta d'experiències complementàries com són la música. els castells i la màgia.

Salvador Puig: "Catalunya és un país de grans vins"

El director general d'Incavi, Salvador Puig, va fer una intervenció reivindicant els vins catalans, "Catalunya és un país de grans vins i no tothom ho sap, se n'adona i s'ho creu". Puig va destacar la particularitat de l'orografia catalana que permet en un territori que no és massa gran disposar d'una gran diversitat de vins, "Catalunya té 11 D.O. més el cava. En pocs llocs es dona això en un espai tan reduït. A més cal destacar que la meitat dels cellers de Catalunya han incorporat l'enoturisme".
Puig també va fer una crítica al sector de la restauració i va titllar de "falta de professionalitat" el fet que restaurants catalans no disposin en prou feina de vins del país a les seves cartes, fet impensable en altres llocs vinícoles d'Europa on els vins del territori són els que figuren a les cartes dels restaurants.
Finalment, Salvador Puig va destacar dues cites vinícoles que tindran lloc aquest proper any 2018 a Catalunya, per una banda el concurs de les garnatxes del món que es farà a la Terra Alta i, per una altra banda, el possible reconeixement del Priorat com a Patrimoni Mundial de la Unesco.

Finalment, va ser l'alcaldessa, Camí Mendoza, qui va posar el punt i final a la tanda de parlaments i va recordar que tot i que avui en dia no es produeix vi a Cambrils, n'havíem estat productors, "avui en dia ja no ho som però tenim una excel·lent gastronomia que ajuda a complementar-la amb el vi més proper". Mendoza va convidar a la gent a gaudir de la Fira i de les seves activitats complementàries i va destacar que, "un any més, ens posem al mapa d'aquestes fires".

Activitats programades

Divendres 13 d'octubre

-de 11h a 13h. Taller de cuina amb famílies, "Elaboració d'un primer plat amb el raïm com a producte estrella"

-de 18h a 20h. Taller "arracades per la mare i un penjoll pel pare" amb taps de suro com a element principal.

-de 19h a 20,30h. Tast guiat de cinc vins i caves de la mostra

- 20h. Actuació duet musical de guitarres "Mediterranean Passion"

Dissabte 14 d'octubre

-de 11h a 13h. Taller de cuina amb famílies, "Elaboració d'un segon plat amb el raïm com a producte estrella"

-de 18h a 20h. Taller "Un punt de llibre amb tampons fets amb taps de vi i personalitzats amb pintures i d'altres elements".

-de 19h a 20,30h. Tast guiat de cinc vins i caves dels diferents cellers de la mostra

-20h. Sessió musical de Dixieland

Diumenge 15 d'octubre

- de 11h a 13h. Taller de cuina amb famílies. Elaboració d'unes postres amb el raïm com a producte estrella.

-12h. Diada castellera amb els Xiquets de Cambrils, els Castellers d'Altafulla i els Torraires de Montblanc.

-de 18h a 20h. Taller "Pinto i decoro ampolles de vidre que després es podran decorar amb flors seques, sorra, fulles de pàmpol i còdols

-de 19h a 20,30h. Tast guiat de cinc vins i caves dels diferents cellers de la mostra.

-20h. Màgia de proximitat i il·lusionisme amb el mag Santos Marzag.







Comenta aquest article