Societat

L'Aula de Teatre del Casal s'acosta al jovent amb l'obra "Addiccions"

Per Redacció

L'Aula de Teatre va presentar l'obra "Addiccions"

L'Aula de Teatre del Casal Municipal de la Gent Gran va presentar, un any més, les VI Jornades d'Intercanvi Generacional i Teatre Social amb l'espectacle "Addiccions". Del 14 al 18 de març, alumnes de l'institut La Mar de la Frau, de l'institut Ramon Berenguer IV, de l'institut Cambrils, del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme (cicles d'animació turística) i l'institut Jaume I de Salou van assistir a la sala d'actes del Casal per veure l'obra que aborda el món de les addiccions. Sota la direcció de Jordina Ros, l'Aula de Teatre del Casal va posar en escena un espectacle irònic i fresc, en què es recreava una divertida i insòlita teràpia grupal per parlar de les addiccions més habituals com poden ser el tabac, l'alcohol, el sexe, les drogues, els fàrmacs, els jocs d'atzar, internet o les xarxes socials. A destacar que, enguany, es va comptar amb la col·laboració especial d'alumnes de primer del cicle superior de caracterització i maquillatge professional de l'institut Cal·lípolis, que van maquillar als actors.

Jordina Ros: "Crear punts de trobada entre joves i gent gran"

Per sisè any consecutiu es va dur a terme aquest projecte que, tal com explica Jordina Ros, "són unes jornades intergeneracionals que tenen com a objectiu crear punts de trobada entre joves i gent gran. A través de dinàmiques teatrals participatives es crea un espai on aquestes dues generacions comparteixen vivències actuals i passades, però també inquietuds i expectatives cap al futur, alhora que es propicia la reflexió col·lectiva vers les diferents circumstàncies i conflictes que conformen la realitat de cada una de les diferents generacions. Apropar la gent gran i els joves per tal que ambdós col·lectius es coneguin i tots plegats puguin canviar la imatge negativa prèvia que, en general, tenen els uns dels altres. El canvi d’imatge pot propiciar canvis d’actitud positiva".

Eines de treball amb els alumnes

Cal destacar que, abans d'assistir a la representació, la directora del projecte –Jordina Ros– facilita un dossier de treball amb una sèrie de propostes i eines per treballar prèviament a la classe amb els alumnes. En aquest cas, es van abordar qüestions com què és una addicció, quines addiccions es coneixen més, quins factors influeixen per caure en una addicció, quines són les addiccions més freqüents entre els adolescents, quins són els majors riscos en l'adolescència, quins problemes pot ocasionar el consum de drogues i d'altres temes relacionats amb la prevenció d'aquestes addiccions. També es va aconsellar visionar alguns documentals i pel·lícules per tractar el tema com "Addictes als xats i als videojocs", "La bala de l'addicció", "Diari d'un rebel" o "Disconnect", entre d'altres.



Diferents moments de la representació teatral

Comenta aquest article