Informació general

Esmorzar popular a la Cooperativa Agrícola per assaborir l'oli nou

Per Berta Ruiz

L'esmorzar popular es va fer ahir al matí a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola

Les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils van acollir, ahir al matí, la Festa de l'Oli Nou, emmarcada en les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'oliva verge extra. En un esplèndid dia, amb una molta bona temperatura, el públic assistent va ser fidel a la cita de cada any i es va aplegar a l'esplanada de la Cooperativa per assaborir el tradicional esmorzar a base de pa torrat llonganissa, fruita i l’oli nou verge extra Mestral de la nova collita 2015. Segons ha comentat el gerent de la Cooperativa Agrícola –Fernando Sarasa– a revistacambrils.cat es van servir 1.700 esmorzars, "va ser un èxit rotund, va venir molta gent i estem molt contents de com va anar. A més, vam ser la primera festa de l'oli que se celebrava enguany a les comarques tarragonines i, potser també de Catalunya"
A banda, durant la matinal es va comptar amb les actuacions dels gegants cambrilencs, el Ball de Bastons de Cambrils i els Amics de la Sardana, que van animar l'activitat gastronòmica. A més, durant tot el matí i fins al migdia, els assistents van poder adquirir els productes de l'Agrobotiga, amb descomptes si prèviament s'havia comprat un tiquet per a l'esmorzar.

Per un altre costat, el taller familiar "L'oli en un llum" també va comptar amb una molt bona assistència en els dos torns que es van organitzar. L'activitat es va fer el dissabte a la tarda al Museu Agrícola de Cambrils. Els assistents van poder aprendre el procés que segueix una oliva fins que es transforma en oli, sobre les propietats terapèutiques de l’oli d’oliva i la camamilla junts, i van fer experiments amb làmpades d’oli.

De ruta per les oliveres, el 7 de novembre

La propera activitat de les Jornades Gastronòmiques serà el dia 7 de novembre. L'activitat es desenvoluparà entre oliveres a través d’un recorregut a peu per conèixer en primera persona tot el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli. La sortida s’iniciarà a les 16 hores i finalitzarà al voltant de les 17:30 hores. Els participants es trobaran a la porta de l’Agrobotiga de la Cooperativa per tal de visitar una finca d’oliveres on coneixeran, in situ, com es fa el procés de recollida de les olives, a més de conèixer el projecte LIFECOOP 2020. Tothom qui ho vulgui podrà collir les olives. Després es portaran les olives al Molí de la Cooperativa per seguir el procés per obtenir l’oli d’oliva verge extra. Finalitzada la visita al Molí, tots els assistents berenaran plegats: Rosca de Cambrils de tota la vida (pa torrat amb oli nou i vi) per als adults i pa torrat amb oli i xocolata per als més menuts.

Comenta aquest article