Nora Arilla i Sergio Torres, guanyadors de la II Milla marina de Cambrils

Imatge de la sortida de la prova, ahir al matí a la platja del Regueral

Ahir al matí es va celebrar la segona edició de la travessia nedant Milla marina de Cambrils a la platja del Regueral amb la participació de més de 250 nedadors/es provinents de 30 clubs de Catalunya i resta de l’Estat. La prova, organitzada pel Cambrils Club Natació, formava part del Circuit català puntuable de travessies de la Federació Catalana de Natació i també va ser el II Campionat Universitari d'Aigües Obertes de Catalunya.

A la classificació general de la prova femenina, Nora Arilla del Reus Ploms es va proclamar campiona de la Milla amb un temps de 21’16” per nedar els 1.853 metres de recorregut del circuit, seguida de la nedadora del Club Natació Aquamàsters, Sabina Martínez (21’20”) i de Beatriz Martínez del Cambrils Club Natació (21’23”).
A la travessia masculina, Sergio Torres de la Universitat Autònoma de Barcelona va arribar en primer lloc amb un temps de 19’44” i es va proclamar també Campió de Catalunya Universitari d’Aigües Obertes superant a Adrian Martínez del Club Natació Cornellà (20’24”) i a Pau García que va arribar tercer de la UAB (20’30”).

Campionat Universitari d'Aigües Obertes de Catalunya

Per la seva banda, Anna Cocostegui de la Universitat Rovira i Virgili amb un temps de 25’00”es va proclamar guanyadora del Campionat Universitari de Catalunya seguida per Iris Domingo de la UPF i Mar Perpinyà de la URV. A la modalitat masculina a més de Sergio Torres i Pau García de la UAB que van quedar campió i sotscampió respectivament, José Javier Monton de la URV va arribar en tercera posició.

Travessia petita de mitja milla marina

La travessia petita de mitja milla marina de recorregut (926m) que nedaven xiquets nascuts després de l’any 2002 va ser guanyada pels nedadors del Club Natació Tàrraco, Alba Gonzàlez i Joan Gonzàlez amb uns temps de 10’23” i 10’39”, respectivament. Ambar Maria Campos del CN Vilaseca i Mireia Castro del Cambrils Club Natació van quedar segona i tercera a la categoria femenina i Raúl Martínez dels Ploms i Nicolàs Muñoz del CN Vilaseca, segon i tercer a la masculina.

Sortida popular

Com a novetat, aquesta edició de la Milla es va fer una sortida popular formada per nedadors i nedadores no federats que va ser guanyada per Cristina Vallespí de Mora la Nova (25’43) i Antonio Roldán de Premia de Mar (20’29”). Vicky García Jurado de Reus i Paula Martínez de Cambrils van quedar segona i tercera en la categoria femenina i Ian Cowley de El Vendrell i Albert Rosell de Botarell a la masculina.

Categoria màster

Els guanyadors de la categoria màster van ser Maria Fiol de Palamós i Joan Carles Adell del Cambrils Club Natació i de la categoria Veterans, Josep Maria Campillo del Cambrils Club Natació i Lidia Flaqué del Club Natació Montjuic. Per la seva banda, la categoria absoluta va ser guanyada per Sabina Martínez del CN Aquamàsters i Adrian Martínez del CN Cornellà i la categoria Absoluta Jove  per Sergio Sànchez del Cambrils CN i Nora Arilla del Reus Ploms.

Causa solidària en pro dels malalts de fibrosi quística

A la prova es a viure un gran ambient i la causa sòlidaria per la que es va nedar la Milla aquesta edició va ser la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen la Fibrosi Quística on familiars i amics vinculats a la Fundació Respiralia i  de l'Associació Catalana de Fibrosis Quística van estar presents per divulgar aquesta greu i incurable malaltia.
La II Milla Marina de Cambrils va ser declarada activitat "Valor 2017" per ser una travessia d'aigües obertes organitzada sense ànim de lucre que promociona la natació al mar a tots els nivells i edats i pel seu caràcter solidari. Està organitzada pel Cambrils Club Natació amb el suport del Club Nàutic de Cambrils, l’Ajuntament de Cambrils i la Universitat Rovirai Virgili. Les entitats que col·laboren són Tarragona 2017, el Parc Aquopolis La Pineda, BASF, KiteSchool Costa Daurada, Bbosi, Decathlon i la Cooperativa de Cambrils.