Informació general

La Cooperativa Agrícola posa a la venda l'oli nou d'olives verdes, dos dies després de l'inici de la campanya

Per Berta Ruiz

Olives a la cinta transportadora, al Molí de la Cooperativa Agrícola, ahir al matí

La Cooperativa Agrícola de Cambrils ja té a la venda l’oli nou d’olives verdes. Aquest producte és l’oli verge extra sense filtrar tal i com surt al raig del molí, amb l’entrada de les primeres olives. De fet, la campanya d’enguany es va iniciar aquest passat dilluns i dos dies després, dimecres, el primer oli de la temporada ja es posava a la venda. Tal com ha comentat el gerent de la Cooperativa Agrícola –Fernando Sarasa– a revistacambrils.cat, “des de fa un parell d’anys, la comercialització d’aquest primer oli del raig la intentem iniciar un parell de dies després de l’inici de la campanya. Aquest oli té molt d’èxit, molta acceptació i la gent ja l’espera”. Segons Sarasa, aquest primer suc de les olives verdes és un “oli més fresc”, un producte molt valorat i de temporada que conté totes les propietats saludables de l’oli acabat de fer.

Amb la comercialització d’aquest oli nou –just a l’inici de la campanya–, la Cooperativa Agrícola de Cambrils es converteix en la primera cooperativa de la zona i, possiblement, de tot Catalunya, en vendre’n. “Abans, el producte no sortia a la venda fins a la festa de l’oli que es feia al desembre, ara la festa de l’oli es fa a començaments del mes de novembre, però ara, amb l’oli nou ens avancem, perquè té molts adeptes tant de Catalunya com d’altres zones de l’Estat”, ha comentat Sarasa. Així doncs, l’oli –sota l’etiqueta Mestral– ja es pot trobar a les agrobotigues de la Cooperativa Agrícola a Cambrils i a la parada al Mercat Central de Reus des d’ara fins al mes de desembre.

Les previsions de la campanya: uns 3,6 quilos d'olives i uns 650.000 litres d'oli

Aquest passat dilluns, 13 d’octubre, es van obrir les portes de l’almàssera de la Cooperativa Agrícola començant la campanya 2014-2015. Les previsions d’enguany, tal com ha apuntat Sarasa, és arribar als 3,6 milions de quilos d’olives que suposaran uns 650.000-700.000 litres d’oli d’oliva verge extra. Des de fa tres campanyes, les quantitats s’han mantingut molt estables. Es preveu que la qualitat del producte sigui molt bona, després d’una primavera plujosa i un estiu sec. 
 
A la darrera campanya 2013-2014, la producció va ser de 3,6 milions de quilos d’olives i uns 650.000 litres d’oli verge extra, que s’han venut majoritàriament envasats sota les marques de la Cooperativa Mestral i Aragem, destacant com en anys anteriors, un creixement important de les exportacions que ja suposen el 25% de les vendes d’oli. 



Un any de premis i reconeixements

Una vegada més aquest 2014 també ha estat un any de reconeixements importants per a l’oli cambrilenc. Al juliol, la Cooperativa Agrícola va rebre de mans de la ministra d’Agricultura –Isabel García Tejerina– i, per segon any consecutiu, el premi al millor oli de l’Estat a la categoria de fruitats madurs atorgat pel Ministeri d’Agricultura, reconegut com el més important premi a la qualitat, que la Cooperativa ha rebut per quarta vegada en vuit anys. D’altra banda, al mes de maig la Cooperativa també va obtenir el premi “Worldstar Packaging” al millor embalatge alimentari mundial 2014, un nou reconeixement també a l’important esforç en la presentació de producte.

Raig del nou oli de la Cooperativa Agrícola

Comenta aquest article