Informació general

Més de 40 restaurants participaran en les segones Jornades del Romesco

Per Cristina Sierra

Ángel Pérez, Mercè Dalmau i Xavier Martí van presentar les segones Jornades del Romesco, ahir al matí

Del 24 d'abril a l'11 de maig, Cambrils acollirà, per segon any consecutiu, les Jornades del Romesco, que enguany ha incrementat notablement la participació i comptarà amb 41 restaurants. Ahir al matí, l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, el regidor de Turisme –Xavier Martí– i el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils –Ángel Pérez– van presentar la segona edició de les jornades que incorpora novetats respecte l'any passat.

La primera activitat serà la musclada popular que es farà a les Escales Reials, el proper 4 de maig al matí. Aquest acte comptarà amb la participació dels pescadors de la Confraria. El segon gran acte serà una recepció i acte de reconeixement als restaurants de més de 40 anys de trajectòria i excel·lència gastronòmica de Cambrils. L’acte es farà el 6 de maig a la sala de plens i es projectarà el documental “Sol, marinada i romesco (1970)”, de Joan Baptista Ferrando Massagué. A continuació, s’inaugurarà una exposició temàtica a la Sala Àgora de l’Ajuntament, que es podrà visitar fins el 13 de juny. El regidor de Turisme va explicar que aquest acte de reconeixement tindrà una "sorpresa molt especial pels restauradors".

Augment de restaurants

La primera edició de les Jornades del Romesco va comptar amb la participació de 26 restaurants i per aquesta edició s'ha aconseguit arribar als 41 restaurants. Com l'any passat, els restaurants oferiran menús tancats de diferents preus basats en el romesco en salsa freda o plat cuinat. A més, una de les novetats d'aquesta edició és que entre tots els comensals se sortejaran dues estades de cap de setmana a PortAventura (2 nits d'hotel+ entrades al parc) per a dues famílies. Martí va apuntar que cada lot està valorat en 600 euros.

Per la seva part, el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils va explicar que els restaurants han pagat la seva participació en aquestes jornades. Els restaurants associats han pagat 50 euros i els no associats 100 euros. "Volíem tenir un pressupost més ampli per poder fer més activitats i potenciar la comunicació", va apuntar. Per altra banda, Pérez va avançar que el proper 22 d'abril es presentarà una innovadora plataforma tecnològica de promoció de les jornades.

Potenciar la capitalitat gastronòmica cambrilenca

Tant l'alcaldessa com el regidor de Turisme van destacar la col·laboració amb el sector privat per tirar endavant iniciatives gastronòmiques i potenciar la creació del calendari gastronòmic anual. "El nostre objectiu és posar en valor la nostra capitalitat gastronòmica treballant colze a colze amb els restauradors", va manifestar Dalmau. Per últim, Martí va explicar que les diferents jornades gastronòmiques s'intenten fer coincidir amb altres activitats cambrilenques, com per exemple, la Setmana Catalana de la Vela que se celebrarà el primer cap de setmana de maig.

Comenta aquest article