Informació general

Toni Teixidó (Iniciativa Animalista): "Vam denunciar l'estat dels cavalls que actuen a Port Aventura, amb estrès, talls oberts i fuetades a la pell"

Per Berta Ruiz

Toni Teixidó d'Iniciativa Animalista va oferir una xerrada, el passat divendres al Centre Cultural

El passat divendres a la tarda, al Centre Cultural, va tenir lloc la presentació d’Iniciativa Animalista i una posterior xerrada titulada “Sexisme, racisme, classisme, antropocentrisme… Hem deixat de discriminar?”, a càrrec de Toni Teixidó. L’acte va ser organitzat per Cup Cambrils i Arran Cambrils. Iniciativa Animalista, tal com va explicar Teixidó a revistacambrils.cat, és una organització ecologista de defensa dels animals –nascuda a València– i que actua arreu dels Països Catalans, a través d’una estructura territorial. Des de fa un any i mig, la plataforma està activa al Camp de Tarragona, amb un nucli actiu d’activistes. Durant aquest temps han dut a terme diferents campanyes de sensibilització, socialització, així com xerrades i investigació de casos d’abús i de maltractament animal.

Denúncia per l'estat dels cavalls de Port Aventura

Segons Teixidó, “les organitzacions de defensa dels drets dels animals miren pels drets de tots els animals. El que és més conegut per a nosaltres seria el maltractament de gossos o gats, animals amb els que tenim més contacte, però per posar un altre exemple: fa un temps vam rebre una denúncia per l’estat dels cavalls que actuen a Port Aventura. Vam intentar parlar amb el parc, durant dos mesos, i ens van negar el diàleg. Ho vam denunciar després de rebre les denúncies de moltes famílies que es feien fotografies amb els cavalls que tenien símptomes de molt d’estrès. Després d’investigar-ho, sabem les condicions en les que es troben els animals: amb talls oberts, sagnant, fuetades a la pell… Ho vam denunciar al departament d’Agricultura de la Generalitat. Quan investigues et trobes amb casos molt impactants. També hem investigat en granges on tiren vius els pollets que no serveixen a contenidors i es moren ofegats els uns damunt dels altres”.

A continuació, en la xerrada, Teixidó va parlar d’altres tipus de discriminacions entre humans com el sexisme, el racisme o el classisme per arribar a l’antropocentrisme, que considera l’home com el centre de l’univers. D’altres éssers vius que no són de la nostra espècie són els que pateixen aquest antropocentrisme.

Comenta aquest article