Edició 2973 | dilluns 11 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  RECAPTACIÓ. IMPOST ACTIVITATS ECONÒMIQUES  
Ajuntament de Cambrils [+]

CULTURA | dilluns 16 abril '12 | 12:33 | 2965 lectures |
EXPOSICIÓ

La reusenca Maria Isabel Marsal presenta les seves nines de drap en l'exposició "Passejant per rodalies", a la sala Àmbits

Text Berta Ruiz  Fotografia Berta Ruiz

Maria Isabel Marsal al costat d'algunes de les peces de la seva exposició

La sala Àmbits del Centre Cultural acull des del passat divendres 13 d'abril, l'exposició de nines de drap titulada "Passejant per rodalies" de l'autora reusenca Maria Isabel Marsal. Segons l’autora, tot va començar quan va conèixer el patchwork i la infinitat de possibilitats creatives de les robes de cotó. Dels quilts de patch va passar a la tècnica d'aplicació inspirada per les escenes de contes clàssics i d'allí a la creació d'una primera nina molt senzilla. Per Marsal la creació de nines de drap és més que un hobby, és la seva passió. "No és una afició, sinó que és una passió. Tot el meu temps és per a aquest món, un món que necessita moltes hores de feina, tot i que considero que són hores de jugar", segons Marsal.

Tot fet de manera artesanal

Tal com va explicar Maria Isabel Marsal, a la mostra s'hi pot trobar una àmplia varietat de nines de roba, tot fet de manera artesanal i partint sempre des de la roba de cotó. Aquesta es treballa, es pinta, es fan els vestits, els cabells i totes les peces complementàries. "No hi ha res de plàstic ni res prefabricat, tot és fet amb les mans, que és el seu encant", va dir. Hi ha personatges de contes infantils, hi ha animals, hi ha nines i ninos, i tot tipus de figures.
Abans de començar a crear nines de drap, Maria Isabel Marsal havia treballat amb el patchwork, el punt de creu o la mitja. L'any 2000, segons ha explicat ella mateixa, "va caure a les meves mans un kitt d'una nina senzilla i em va atrapar totalment i, va començar aquest verí. A partir d'allí, vaig anar fent proves, fent creacions. Sóc autodidacta, crec que cadascú portem a dins la nostra creativitat".

Estudi-taller a Reus amb exposició permanent

Maria Isabel Marsal té l’estudi-taller, amb exposició permanent, a la plaça de les Oques número 8, de Reus, on també dóna classes. Fa 3 anys es va prejubilar de l’etapa professional en el sector financer, en el qual hi va treballar durant 40 anys, cosa que li va permetre el temps necessari per donar a la seva afició. Ha realitzat col·laboracions en exposicions i trobades de patchwork, a Girona, Cambrils i  Reus i va participar en la XIII Exposició Nacional de Patchwork que es va dur a terme a les sales Àmbits i El Pati a finals de l’any passat. També ha fet exposicions individuals a diverses poblacions de les comarques tarragonines.

Aquest proper dimecres 18 d'abril, a partir de les 16.30 hores, l'autora de la mostra oferirà una visita guiada a l'exposició i un taller de patchwork obert a tothom.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 1 comentari rebut

Enhorabona Isabel per al tasca que fas i la il.lusió que transmets!!
JUDIT | Contestar aquest comentari! | 16/4/2012 - 13:09

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2973 (16/4/2012)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: