Edició 2973 | dilluns 11 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  RECAPTACIÓ. IMPOST ACTIVITATS ECONÒMIQUES  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | dilluns 2 abril '12 | 13:19 | 2118 lectures |
PLE

El ple aprova el Pla d'Ajustament per obtenir el préstec per a poder pagar als proveïdors

Text Cristina Sierra  Fotografia Cristina Sierra

El regidor d'Hisenda –Ramon Llobet– va explicar les mesures del Pla d'Ajustament

El passat divendres al migdia es va celebrar un ple extraordinari per aprovar el Pla d'Ajustament que s’havia d’enviar, abans del 30 de març, al Ministeri d’Hisenda conforme el consistori podrà retornar el préstec per a poder pagar els deutes pendents als proveïdors fins a 31 de desembre de 2011 i que està regulat en el Reial Decret 4/2012, aprovat fa un mes. Recordem que el primer pas per a poder acollir-se al Reial Decret era enviar el llistat de les 3.859 factures pendents de 686 proveïdors que es va aprovar al ple del passat 20 de març i es va enviar al Ministeri d'Hisenda.

Tal com va explicar el regidor d’Hisenda –Ramon Llobet– va explicar que el pla recull tots els ingressos corrents necessaris, una previsió d’ingressos per els propers anys i unes mesures de reducció per poder tornar el préstec. Llobet va apuntar que “tot el que s’ha enviat és per obtenir els 12,85 milions d’euros i poder liquidar totes les factures pendents”. Un cop el Ministeri d'Hisenda doni el vist i plau al pla enviat, es facilitarà un certificat als proveïdors perquè puguin cobrar cap a finals del mes de maig.

El regidor va dir que el pla és un reflex del que marca el Pla de Sanejament i que aquest préstec s’acabarà de pagar al 2022. En el ple del 20 de març, Llobet va apuntar que aquest préstec sol·licitat és a 10 anys, amb 2 anys de carència, és a dir, els dos primers anys es paguen els interessos i no l'amortització.

Oliver Klein (NMC): “El document és un peatge que s’ha de pagar”

En el torn de paraula, el portaveu del grup municipal del Nou Moviment Ciutadà (NMC) –Oliver Klein– va  apuntar que el seu grup votaria a favor del pla i va afirmar que aquest "document és un peatge que s’ha de pagar”. El portaveu del grup va manifestar que les decisions més fortes, com els acomiadaments de personal o l’exercici pressupostari per aquest 2012, ja han estat preses i va afirmar que “esperem pagar el deute i a l'any 2022 podem contemplar l’estalvi”.

El PSC vota en contra del pla i afirma que té “un pla diferent”

Per la seva banda, el portaveu del grup del PSC –Robert Benaiges–, que va excusar la presència de les regidores Maricel Llaveria i Yolanda Quílez, va apuntar que “no podem estar gens d’acord amb la proposta del pla d’ajust. No estem en contra del préstec, sinó de l’argumentació del perquè es demana aquest crèdit”. Benaiges va tornar a criticar les retallades fetes pel govern en l’àmbit de serveis i personal i va explicar que el PSC tenia un pla diferent. “El nostre criteri era la defensa dels serveis públics i el seu pla d’ajust no correspon al nostre criteri”.

En el torn de rèplica, l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va començar la seva intervenció afirmant “avui em toca agrair al senyor Klein pel seu sentit se vot” i va recordar al PSC que “aquest préstec és per pagar proveïdors, no per eixugar deute”. L’alcaldessa va demanar a Benaiges que presenti una alternativa, ja que si ara s’estan fent ajustos “és perquè és l’herència de l’Ajuntament que vostè, amb dos socis, va dur a terme. Avui estem aprovant un pla d’ajust que és obligat per fer front als pagaments, amb el seu vot en contra impossibilitaria aquest préstec”.

Ramon Llobet: “D’ençà que s’ha aprovat el Reial Decret, em puc dedicar a altres qüestions, ja que abans, cada dimarts i cada dijous atenia als proveïdors que venien a reclamar”

El regidor d’Hisenda va agafar la paraula i va recordar que des del govern, abans que s'aprovés el Reial Decret, s’estaven fent gestions amb entitats financeres “per trobar una fórmula per pagar als proveïdors”. Llobet va apuntar que “crec que el pla és bo. D’ençà que s’ha aprovat em puc dedicar a altres qüestions, ja que abans, cada dimarts i cada dijous atenia als proveïdors que venien a reclamar”.  

Llobet va respondre a Benaiges que “en quant a venciments, hem respectat la data del deute, ja que hem trobat alguna factura del 2008”. En aquest punt, Benaiges va apuntar que “li repeteixo l’argument, li dic que els criteris que utilitzen per fer ajustos no són els nostres, els fan de caire antisocial i rebaixen l’estat de benestar que en aquests moments hi havia a Cambrils. Per suposat que presentarem una alternativa i una bona part de les al·legacions presentades diran a on estalviar i a on no”.

El portaveu del PSC va voler puntualitzar a l’alcaldessa i li va dir que “el dèficit no s’hereta, el que s’hereta és el deute. No confonguem el tema de no voler pagar als proveïdors, el problema és com aplicar aquest tipus de mesures”. L’alcaldessa va contestar a Benaiges que “presentem un pla d’ajust realista, el pla té una base, digui'm on s’ha de fer els ajustos, estem oberts a les seves al·legacions”.
Amb 15 vots a favor i 4 en contra es va aprovar el Pla d'Ajustament.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 11 comentaris rebuts

todo el pueblo hipotecado hasta el 2022 por que?????
que den la cara | Contestar aquest comentari! | 2/4/2012 - 15:49
Por que los socialistas se han gastado lo que el pueblo no tenía y ahora hay que pagar. Por eso exactamente. Así que reclamaciones a los socialistas, que algunos parece que tienen la memoria muy frágil.
Vale ya de tanta tontería | Contestar aquest comentari! | 2/4/2012 - 21:03
Por la gestión socialista, que parece que tienes poca memoria!
Memorex | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 9:26
quin plumero que us veiem, crec que sou uns interessats i procureu per el vostre interés personal ,
pepeta | Contestar aquest comentari! | 2/4/2012 - 16:59
compteu bé , no feu trampes !! que és el vostre hobby!!
usestemvigilant | Contestar aquest comentari! | 2/4/2012 - 17:04
Qui plega els seus negocis per incompetencia ens ha de treure les castanyes del foc?????
Els politics han de tenir voluntat de SERVEI PUBLIC, no en poden fer un OFICI, per dedicar-si profesionalment ja hi ha oposicions.
Els temps fica cada un al seu lloc.
va home va!!!!! | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 4:08
Voluntat de servei, no un ofici... Benaiges, més de 20 anys, Mas, més de 20 anys, Klein més de 8 anys. El temps, ai el temps!
Tempus fugit | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 20:10
Va home va!!! Primer informar.se be abans d opinar. Plegar?? Estas segur??. Informar.se be es el q cal fer. Opinar sense saber el q es diu.... Es epoca de prendre decisions, reduir despeses i donar millor servei. I servei l estar donant...
J.M.A. | Contestar aquest comentari! | 4/4/2012 - 11:18
Una cosita respecto al plan de pago a proveedores. Los bancos se van a quedar con la mayoría del dinero ya que muchos proveedores tienen deudas con los bancos, estos van a retener las cantidades que les adeudan y si te he visto no me acuerdo. Ole, ole y ole la inyección de dinero en la economía real, pero va a ser nuevamente la economía real de los bancos. De risa.
Tombo | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 12:38
Pero no se habian mandado las facturas a rajoy, como es registrador solo las habra registrado
a tomar viento | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 13:50
Sr. Marti mas de 20 años, Sr. Garriga 15 años, Sra. Dalmau 15 años, Sras. Cros y Rom 8 años, los demás del gobierno, novatos.
Bayeta | Contestar aquest comentari! | 8/4/2012 - 19:54

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2973 (2/4/2012)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: