Informació general

La Biblioteca Municipal estrena nou horari de matí i tarda

Per Anna Fargas

Els usuaris de la Biblioteca ja poden disposar d'aquest nou horari, imatge d'ahir a la tarda

Des del dia 1 de setembre la Biblioteca Municipal ja disposa d'un nou horari on les seves portes estan obertes cada dia matí i tarda. En concret els nous horaris són de dilluns a divendres de 10h a 13h i de 16h a 20h i els dissabtes de 10h a 13h.

Per tal de reforçar el servei de Biblioteca amb aquest nou horari, s'ha contractat a dues auxiliars de biblioteca. Rosa Maria Fusté –bibliotecària municipal– va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "una de les auxiliars s'ha incorporat el dia 1 de setembre i l'altre ja fa uns mesos que està treballant a la Biblioteca ja que ha estat cobrint baixes del personal, a més el mes de desembre vam rebre el premi Marià Moliner del misteri que consistia en un lot de llibres que s'havia de processar".

Les tasques d'aquestes dues auxiliars seran de reforç a més de processar el material que s'ha rebut del pla del Ministeri que es dóna a les biblioteques que tenen més de 10 anys i que gestiona la Generalitat de Catalunya. Amb aquest pla, Rosa Maria Fusté explicava que "hem rebut molt material que s'ha de processar i s'ha d'incorporar a les prestatgeries".

Aïllar la planta baixa per tal de reduir el soroll

Joan Recasens –regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils– va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que  s'està començant a treballar en un projecte per aïllar la planta baixa, on hi ha la biblioteca infantil i la recepció de llibres, de la resta de plantes, tot i que "l'estructura al ser en diferents pisos porta la seva problemàtica, però és el que tenim i és amb el que hem de treballar". Recasens va comentar que "els tècnics hi estan treballant, seguint les normatives que es marquen des de la Generalitat, que també són difícils de complir si ho fem aïllat del tot".

La Biblioteca ha estat tancada des del dia 15 fins el 31 d'agost, durant aquests 15 dies s'han realitzat tasques de desinfecció ja que, tal i com va comentar Rosa Maria Fusté "en els 11 anys que porta en funcionament només es va tancar el primer any i era necessària aquesta desinfecció ja que és un servei públic on hi accedeix molta gent". A més també es va reparar tota la fusta de l'escala i les passarel·les ja que s'havien produït unes esquerdes.

Pel que fa a nou mobiliari, Fusté va comentar que "ja tenim feta la petició a la Generalitat i el començarem a rebre a partir de desembre o gener". En aquest nou mobiliari s'hi pot trobar la
renovació de taules, cadires, mobiliari infantil, mobiliari per als serveis informàtics i més prestatgeries pel nou material que es rep.

L'Hora del Conte ha estat l'activitat estrella de la Biblioteca d'Estiu

Demà es realitzarà la cloenda del joc de l'estiu anomenada "Bafarades". Aquest joc ha tingut com a fil conductor el 50è aniversari dels personatges de còmic Mortadelo i Filemón i l'acte de cloenda es realitzarà a la sala d'actes de la Biblioteca a les 18h. En aquest acte es donarà el premi al millor text i es sortejarà un altre premi sorpresa entre tots els participants al joc, posteriorment es projectarà la darrera pel·lícula d'aquests personatges.

Pel que fa a la valoració de la Biblioteca d'Estiu, Rosa Maria Fusté va explicar que el canvi d'ubicació amb la Biblioparc, al parc del Pinaret i la Biblioplatja, a la platja del Cavet, "ha provocat que al mes de juliol hi hagués menys assistència que al mes d'agost però encara falta mesurar l'assistència i com ha funcionat tot". Pel que fa a l'activitat "Busca les fades de l'estany" que es va realitzar al parc del Pescador, Fusté va comentar que "ha agradat molt tant l'activitat com la persona que explicava els contes, ja que tot estava ambientat en el món de les fades". En definitiva, Rosa Maria Fusté va concloure que "l'activitat estrella de la Biblioteca d'Estiu ha estat l'Hora del Conte, que és la que ha tingut més èxit amb diferència".

Comenta aquest article