Recull

“Migas” extremenyes



Rosa Morcillo
Ingredients
[per a 4 persones]
• 1 barra i mitja de pa de quart o pa de màquina
• 2 cabeces d’alls
• 3 pebrots vermells
• 300 grams de cansalada viada
• Pebre vermell
• Oli
• Sal
• Aigua

Preparació
En primer lloc, haurem de llescar tot el pa a trossets petits i fins. Quan tinguem tot el pa fet a miques, el remullarem amb aigua i sal, i taparem el recipient amb un drap per deixar-lo reposar. Tot aquest procés l’haurem de fer la nit anterior o unes quantes hores abans d’elaborar el plat. A continuació agafarem una paella amb oli i fregirem els alls sencers, però amb un petit tall per la meitat. Un cop fregits, els retirarem, i en el mateix oli fregirem els trossos de pebrot tallats a tires. Quan estiguin fregits també els retirarem de la paella, i a continuació fregirem la cansalada, que també retirarem quan estigui feta. Després, en el mateix oli, hi tirarem una mica de pebre vermell i ho remourem una mica. Seguidament hi afegirem el pa i començarem a moure amb una cullera, sense parar de remenar, almenys durant uns 20 o 30 minuts, fins que estiguin ben fetes les migas. Quan tot el pa estigui ben daurat, hi afegirem la resta dels ingredients: els alls, el pebrot i la cansalada. A Extremadura és tradicional acompanyar el plat de migas amb xoriço fregit o sardines a la planxa i cafè per beure.

Comenta aquest article