Societat

Tot a punt per celebrar la festa de comiat dels nens i nenes sahrauís acollits aquest estiu al Camp de Tarragona

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta; Gemma Felip, Oliver Klein i Ramon Canalda, ahir al matí en roda de premsa
Ahir al matí es va presentar en roda de premsa la festa de comiat dels nens sahrauís acollits aquest estiu al Camp de Tarragona, i que enguany es farà al Parc del Pescador de Cambrils.

A la presentació hi van ser presents el regidor de Cooperació i Solidaritat –Oliver Klein– i els membres de Hammada - Associació d'Amics del Poble Sahrauí, la seva presidenta –Gemma Felip– i el seu secretari –Ramon Canalda–.
Oliver Klein va voler fer esment sobre el conflicte que viu el poble sahrauí, així com dels importants esforços que es destinen des de l'Ajuntament de Cambrils i d'altres ONGD del municipi per col·laborar amb aquesta població, tant a nivell alimentari, com sanitari i en casos d'emergència.

Per la seva banda, Gemma Felip va fer un balanç molt positiu de l'estada dels 9 nens i nenes sahrauís que han passat l'estiu a Cambrils. De fet, va explicar que els petits s'han adaptat molt bé i han pogut participar en nombroses activitats: han practicat esport a les activitats del Palau Municipal d'Esports, han pogut fer excursions per mar, han pogut banyar-se a la piscina i realitzar activitats esportives i lúdiques a l'aparthotel Olymar de Cambrils, han practicat la vela i fins i tot van poder visitar l'estadi del Nàstic de Tarragona.

Festa de comiat

Ramon Canalda també donava alguns detalls ahir de com serà la festa de comiat organitzada enguany des de Cambrils. Amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils, l'Obra Social de Caixa Tarragona, d'altres entitats col·laboradores i les famílies acollidores, s'ha organitzat aquesta festa per cloure l'estada dels nens sahrauís al Camp de Tarragona. Segons va explicar Ramon Canalda podrien participar més d'una trentena de nens i nenes que han passat aquest estiu a diferents poblacions de la demarcació de Tarragona.

La festa s'iniciarà el proper dissabte 18 d'agost a les 18 hores al Parc del Pescador amb l'actuació del Ball de Bastons de Cambrils. A continuació es faran els parlaments i la lectura del manifest i seguidament s'oferirà un berenar per a tota la canalla i tots els assistents a la festa. També es comptarà amb l'animació del grup La Companyia, que oferirà un bany d'escuma per als més petits i el fi de festa el posarà el grup de diables cambrilenc "Els Cagarrieres" i el seu espectacle pirotècnic.

D'altra banda, des del passat 13 d'agost es van posar a la venda
les samarretes de l'estada d'enguany amb el lema "Sàhara lliure" que es podran adquirir al Centre Cultural o al Centre Les Basses a un preu de 6 euros.

Comenta aquest article