Informació general

Antiga estació

Podem Cambrils: «Enderrocar l'antiga estació vol dir enderrocar la nostra pròpia història»

Podem Cambrils ha emès un comunicat en el que s'ha posicionat en contra de l'enderroc de l'antiga estació de tren

Per Redacció

Retirada de runa de l'andana de l'antiga estació, aquest matí
Retirada de runa de l'andana de l'antiga estació, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

Podem Cambrils ha emès un comunicat en el que s'ha posicionat en contra de l'enderroc de l'antiga estació de tren ja que considera que "enderrocar l'antiga estació vol dir enderrocar la nostra pròpia història i, una vegada més, advocar per l'oblit d'alguns successos que tots hem de recordar". Letícia Menéndez, doctora en Història i portaveu de Podem Cambrils manifesta que s'haurien d'haver considerat els esdeveniments "com l'arribada del ferrocarril al Camp de Tarragona o la relació de l'edifici amb els bombardejos aeris de la Batalla de l'Ebre i s'hauria d'haver promogut la seva conservació i ocupació com a edifici destinat a usos culturals, com per exemple un centre d'interpretació del valor del ferrocarril a Cambrils i/o de la Guerra Civil al nostre municipi. En qualsevol cas hi havia alternatives possibles a l'enderrocament, que no han estat valorades en cap moment."
Podem Cambrils remarca que "el nostre entorn històric-arqueològic sembla no ser la prioritat de l'actual Govern Municipal, i que l’enderrocament suposa destruir també una part de la seva pròpia història personal i col·lectiva". Podem també denuncia que l'actual govern municipal ha considerat que les veus en contra de
l'enderroc tenen tan sols motius de tipus sentimental, "quan els motius parteixen del valor històric de l'edifici. Podem Cambrils exposa, també, que "és una falta de respecte contra les opinions d'historiadors, conciutadanes i conciutadans i defensors del patrimoni històric i ferroviari".

Comenta aquest article