Informació general

Promoció turística

El ple ratifica el seu compromís amb el conveni de promoció turística de les comarques tarragonines i l'aeroport de Reus

El ple ordinari de febrer, celebrat el passat divendres, va aprovar l'addenda que s'incorpora al conveni de col·laboració entre els diferents ens i ajuntaments del territori

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de turistes arribant a l'aeroport de Reus
Imatge d'arxiu de turistes arribant a l'aeroport de Reus | ACN (Núria Torres)

El ple ordinari de febrer, celebrat el passat divendres, va aprovar l'addenda que s'incorpora al conveni de col·laboració per a la promoció turística de les comarques tarragonines com a destí turístic i, en especial de l'aeroport de Reus juntament el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l'Agència Catalana de Turisme, aeroports públics de Catalunya, l'Ajuntament de Tarragona, l'Ajuntament de Vila-seca, l'Ajuntament de Salou, l'Ajuntament de Cambrils i les Cambres de Comerç Indústria i Navegació de Reus, Tarragona i Valls.

L'Ajuntament de Cambrils aporta 71.000 euros anuals al conveni

Tal com va indicar la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils, Yolanda Burgos, "aquesta addenda es tracta, bàsicament, d'un aclariment jurídic en una de les seves clàusules i la resta del clausulat es manté igual. L'aclariment s'enfoca en introduir unes recomanacions per a totes les parts signants del conveni en base a que tots els preceptes de les contractacions estiguessin en la línia de la normativa dels principis de la Unió Europea i de l'Estat". Pel que fa a la resta del conveni es manté tot igual. Segons va afegir Burgos, "la vigència continua igual, així com l'aportació". Recordem que, el febrer de l'any passat, es va aprovar el conveni pel qual l'Ajuntament de Cambrils fa una aportació de 71.000 euros anuals –amb un abonament trimestral– al conveni de promoció turística de l'aeroport de Reus. El conveni té una vigència de fins el 31 de desembre de 2024, amb la possibilitat de prorrogar-lo 2 anys més. El Departament de Territori de la Generalitat, a través dels Aeroports de Catalunya, aporta la mateixa quantitat que aporten els ajuntaments: 469.000 euros i, l'Agència Catalana de Turisme també aporta 469.000 euros.

Vot a favor de JxC i ERC

El punt va rebre el suport dels grups de l'oposició. Lluís Abella de JxC va manifestar el vot favorable del seu partit: "no podem deixar d'estar al costat d'una infraestructura que aporta molt valor al territori i que, avui passem unes adequacions jurídiques". El portaveu d'ERC, Alejandro Garcia, va destacar el consens municipal i de territori en aquest àmbit de promoció turística.

Comenta aquest article