Societat

Festa de Reis

La festa de Reis recupera la cavalcada, dos anys després

Hi havia moltes ganes de celebrar la festa de Reis i bona prova d'això va ser la gentada que va veure el pas de la cavalcada i que es va repartir al llarg del recorregut, en una nit molt freda (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Lluís Rovira i Barenys

La cavalcada va fer un recorregut pels carrers de Cambrils, ahir al vespre
La cavalcada va fer un recorregut pels carrers de Cambrils, ahir al vespre | Lluís Rovira i Barenys

Els Reis de l’Orient, un any més, van superar més que mai totes les dificultats per arribar a Cambrils on els esperaven els xiquets i xiquetes. I ho van fer per via terrestre, iniciant la cavalcada al raval de Gràcia, tal com es feia fins pocs anys després de meitats del segle XX que és quan els Reis Mags van començar fer l’arribada a Cambrils per mar.

Un castell de focs disparat des del pati del Molí de les Tres Eres va donar el tret de sortida. La cavalcada va recórrer bona part del raval de Gràcia, va baixar pel passeig la Salle fins al final on va seguir pel passeig de les Palmeres, la façana del port i va girar per la Rambla de Jaume I per enfilar cap a la vila a través de l’avinguda dels Països Catalans fins arribar a la plaça de l’Ajuntament. D’aquesta manera es recuperava la cavalcada després de l’aturada de l’any passat provocada per la pandèmia. Cal dir que hi havia moltes ganes de celebrar la festa de Reis i bona prova d'això va ser la gentada que va veure el pas de la cavalcada i que es va repartir al llarg del recorregut, en una nit molt freda.

Parlaments i salutació als xiquets i xiquetes

L’escenari de la plaça de l’Ajuntament s’havia guarnit a consciència amb una combinació d’elements relacionats amb els Reis Mags i amb els joguets tot plegat combinat amb elements de so i de llum. L’espera pels que estaven esperant els Reis Mags a la plaça de l’Ajuntament la va amenitzar el cantant cambrilenc Mario Olivo. Cap a quarts de 9 de la nit, Ses Majestats van arribar a la plaça i van pujar a l’escenari on l’alcalde, Oliver Klein, els va lliurar la clau per accedir als habitatges cambrilencs. L’alcalde també els va donar la salutació de benvinguda a la Vila a la que va respondre el rei Melcior amb un missatge adreçat a tota la canalla cambrilenca. A continuació els xiquets i xiquetes van pujar a l’escenari per saludar els Reis i on a canvi rebien una bosseta de caramels. Cal dir que des de la cavalcada no es van llençar caramels, a diferència d’altres cavalcades d’altres poblacions.

Els Reis Mags van complir, així, la primera part de la seva feina a Cambrils. Aquest matí faran el repartiment de paquets a tots els que ho van sol·licitar, recuperant així aquest tret tan característic de la festa de Reis a Cambrils i que l’any passat es va veure interromput per la pandèmia. Un any més, l'Associació d'Antics Alumnes la Salle, amb el suport de l'Ajuntament, ha desplegat tota la seva logística en l'organització de la Festa de Reis.