Informació general

Serveis

Endesa adequa sis línies elèctriques al Baix Camp per a protegir l'avifauna

Per Redacció

Endesa ha adequat diferents línies de la comarca per protegir les aus
Endesa ha adequat diferents línies de la comarca per protegir les aus | Cedida

L'empresa Endesa ha adequat sis línies elèctriques diferents al Baix Camp, amb l’objectiu de preservar espècies d’aus protegides i amenaçades. L’actuació, que ha suposat una inversió de gairebé 33.000 euros –aportats íntegrament per la companyia– ha consistit en la reforma de 12 suports repartits entre els municipis Botarell, la Selva del Camp, Mont-roig del Camp, Montbrió del Camp i l’Alcover, aquest últim pertanyent a la comarca veïna de l’Alt Camp.

Els treballs han consistit en instal·lar a les torres elèctriques diferents elements de protecció, com fundes aïllants, just abans i després de la cadena d’aïlladors per tal de redueixen el risc elèctric en el moment en què una au aterra en un suport o n’aixeca el vol, ja que a l’estendre les ales hi pot haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric.

Només a la demarcació de Tarragona, Endesa va invertir l’any passat més de 732.000 euros en adequar 222 suports repartits entre totes les seves comarques. Al Baix Camp es va actuar en 12 torres, amb una inversió de gairebé 40.000 euros. Aquesta iniciativa, sostinguda en el temps, redueix, d’una banda, el risc elèctric per als ocells i, de l’altra, millora la qualitat i la continuïtat del servei als clients, ja que sovint qualsevol incident amb l’avifauna comporta una interrupció en el subministrament.

Reforçar la xarxa elèctrica de la comarca

En aquest sentit, tot i que els treballs s’han executat en cinc termes municipals diferents, a l’estar les sis línies enllaçades comporten una millora en la seguretat global de les instal·lacions i beneficien, per tant, la totalitat dels clients que en depenen, en aquest cas gairebé 12.000 repartits entre les poblacions de l’Albiol, l’Aleixar, Almoster, les Borges del Camp, Cambrils, Castellvell del  Camp, Maspujols, Mont-roig del Camp, Montbrió del Camp, Riudecols, Riudoms, la Selva del Camp, Vilanova d’Escornalbou i  Vilaplana. Així mateix, també repercuteix a Alcover i Mont-ral, a la veïna comarca de l’Alt Camp. Les reformes, a més d’augmentar la fiabilitat del servei dels setze municipis, són un pas essencial per tal de reforçar la xarxa elèctrica de la comarca i augmentar-ne la seva seguretat i resiliència.

Totes aquestes actuacions es fan seguint un ordre de prioritat tècnic basat en criteris de conservació d’espècies, de manera que es garanteix l’adaptació de manera urgent d’aquells suports que poden tenir un major impacte sobre l’avifauna. Així mateix, s’estudia cas a cas quins són els elements i les modificacions més adients per a minimitzar les interaccions amb l’entorn.

Comenta aquest article