Cultura

Activitats culturals

«La correspondència de Margarida Xirgu» amb Àngels Bassas i Esther Vilaes, avui, enceta la programació de maig de la Biblioteca

Aquesta lectura dramatitzada es farà aquesta tarda a les 18 h, al Centre Cultural; d'altra banda el Club de Lectura Adult es trobarà amb el traductor Pau Vidal en una sessió oberta el 21 de maig a les 18h

Per Redacció

Imatge de la biblioteca Josep Salceda i Castells
Imatge de la biblioteca Josep Salceda i Castells | Cedida

La Biblioteca Josep Salceda i Castells ha programat aquest mes de maig l'espectacle "La correspondència de Margarida Xirgu a càrrec de l'actriu Àngels Bassas i la violoncel·lista Esther Vila, una trobada oberta del Club de Lectura Adult amb el traductor Pau Vidal i una sessió de contes dels Germans Grimm amb acompanyament musical.  Per assistir a les activitats cal inscripció prèvia a través del correu bib@cambrils.cat.  
 
La lectura dramatitzada "La correspondència de Margarida Xirgu", a càrrec de l'actriu Àngels Bassas i la violoncel·lista Esther Vilaes portarà a terme aquest divendres, 7 de maig, a les 18 hores, al Centre Cultural. Aquest epistolari de la coneguda actriu, directora i pedagoga teatral permet emprendre un viatge a través de la seva personalitat i dels esdeveniments històrics que va viure.  
La segona activitat serà la sessió oberta del Club de Lectura Adult al Centre Cultural prevista pel 21 de maig a les 18 hores. El protagonista de la trobada d'aquest mes serà Pau Vidal, que ha traduït al català el llibre Km 123 d'Andrea Camilleri.  
 
Per acabar la programació del mes, el 25 de maig Eva González explicarà els contes tradicionals dels Germans Grimm En Patufet, Els follets sabaters i Les set cabretes, amb l'acompanyament musical de Dani Molin.  
 
A més, els clubs de lectura continuaran les seves sessions en format virtual. Per una banda, el Club de Lectura Fàcil, coordinat d'Helena Martínez del Servei Local de Català, dedicarà les dues sessions del maig al llibre Si menges una llimona sense fer ganyotes, de Sergi Pàmies. Per l'altra, el Club de Lectura Infantil es connectarà el 28 de maig per comentar el llibre Abu Torrelli hace sopa, de Sharon Creech.
 
PROGRAMA D'ACTIVITATS
 
CLUB DE LECTURA FÀCIL  
Trobada per a parlar i comentar la lectura del mes
 
Dimecres 5 i 19 de maig a les 19 h, sessions virtuals per a comentar el llibre Si menges una llimona sense fer ganyotes, de Sergi Pàmies, amb la coordinació d'Helena Martínez, del Servei Local de Català.
 
Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells en col·laboració amb el Servei Local de Català, per a membres del club de lectura.
 
ESPECTACLE: LA CORRESPONDÈNCIA DE MARGARIDA XIRGU
Lectura dramatitzada a càrrec d'Àngels Bassas, actriu, i Esther Vila, acompanyament al  violoncel
 
Divendres 7 de maig a les 18 h, al Centre Cultural (C/ Sant Plàcid, 18-20), La correspondència de Margarida Xirgu, lectura dramatitzada. A causa dels seus viatges i del seu exili, l'epistolari de la coneguda actriu, directora i pedagoga teatral permet emprendre un viatge a través de la seva personalitat i dels esdeveniments històrics que va viure.
 
La lectura dramatitzada va a càrrec d'Àngels Bassas, actriu i escriptora. Llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona. Amb una extensa trajectòria com a actriu en el món teatral. Ha treballat també en cinema i en sèries de televisió. Autora dels contes infantils de la sèrie Patatu i de llibres per a adults: la novel·la  Dóna't  (2016) i el recull de relats La vida té aquestes coses (2018).
 
Amb l'acompanyament musical d'Esther Vila al violoncel, que recolzarà dramàticament la lectura en la part emocional i de referents històrics.
 
Activitat organitzada per la Central de Biblioteques de Tarragona i la Biblioteca Josep Salceda i Castells, per assistir a la trobada caldrà inscriure's prèviament a la biblioteca o a través del correu electrònic bib@cambrils.cat.
 
CLUB DE LECTURA ADULT EN OBERT AMB PAU VIDAL
Trobada amb el traductor Pau Vidal
 
Divendres 21 de maig a les 18 h, a la Sala d'actes del Centre Cultural (C/ Sant Plàcid, 18-20), Club de lectura en obert amb Pau Vidal, traductor al català del llibre Km 123 d'Andrea Camilleri.  
 
Activitat organitzada per la Biblioteca Josep Salceda i Castells amb la col·laboració del Campus Extens de la URV a Cambrils.  
 
Per assistir a la trobada caldrà inscriure's prèviament a la biblioteca o a través del correu electrònic bib@cambrils.cat.
 
CONTES DELS GERMANS GRIMM
Hora del conte per a nens i nenes amb acompanyament musical
 
Dimarts 25 de maig a les 18 h, al Centre Cultural (C/ Sant Plàcid, 18-20), Contes dels Germans Grimm, hora del conte a càrrec d'Eva González per explicar els contes "En Patufet", "Els follets sabaters" i "Les set cabretes", amb l'acompanyament musical de Dani Molin. Contes tradicionals amb cançons que tothom coneix on descobriran l'habitació d'en Patufet.
 
Activitat organitzada per la Biblioteca Josep Salceda i Castells, per assistir a la trobada caldrà inscriure's prèviament a la biblioteca o a través del correu electrònic bib@cambrils.cat.
 
CLUB DE LECTURA INFANTIL
Trobada mensual del club per a comentar el llibre Abu Torrelli hace sopa
 
Divendres 28 de maig a les 18 h, a la biblioteca, sessió del Club de lectura infantil per a comentar el llibre Abu Torrelli hace sopa, de Sharon Creech.
 
Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells amb la coordinació de Rosana Andreu, per a membres del club de lectura.