Informació general

Urbanisme

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: «A partir d'ara queda solucionada l'errada tècnica que tenia el projecte d'urbanització de La Bòbila»

Aquest sector arrossegava, des de feia bastants anys, errors en el projecte de reparcel·lació i amb la darrera aprovació definitiva del plenari del passat 29 de març, s'ha pogut desencallar

Per Berta Ruiz

Zona del sector de La Bòbila
Zona del sector de La Bòbila | Berta Ruiz

El ple telemàtic del passat dilluns 29 de març va tractar diferents punts de caire urbanístic. Un d'aquests va ser una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) en l’àmbit de La Bòbila per ajusts de profunditats edificables. La sessió plenària del 26 d'octubre de 2020 ja va aprovar el text refós de la modificació puntual número 28, però tal com va apuntar el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– encara calia l'aprovació definitiva per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme. Recordem que aquest sector arrossegava, des de feia bastants anys, errors en el projecte de reparcel·lació i amb aquesta darrera aprovació definitiva s'ha pogut desencallar. Hi havia uns errors en els què els plànols no coincidien jurídicament amb la realitat física del terreny.

Joan M. Artigau: "Aquesta aprovació permetrà tenir una ordenació clara i definitiva"

Tots els grups municipals del plenari es van felicitar d'aquesta resolució. Per un costat, el regidor no adscrit –Joan M. Artigau– va comentar que, "aquest era el camí a seguir per assolir aquesta transformació que necessita La Bòbila. Voldria posar en valor i destacar la tasca de tots els regidors d'urbanisme que han passat pel departament pel seu criteri unànime en resoldre un problema endèmic que tenia l'Ajuntament des de fa molts anys. Aquesta aprovació permetrà tenir una ordenació clara i definitiva on ubicar-hi habitatges unifamiliars, habitatges residencials de proximitat, habitatge plurifamiliars i habitatge protegit".

Per la seva part, el regidor del PP –David Chatelain– va dir que, "amb aquesta proposta continua la tramitació d'aquests ajusts que, recordem, es devien a una errada material que es va produir originàriament en la documentació i que ha comportat un llarg camí i diferents expedients de modificació com el que avui ens ocupa". El PP va votar a favor. El PSC també va donar suport al ple, però tal com va anunciar la portaveu –Ana López–, el regidor Josep M. Vallès s'absentava en el moment de la votació "per un possible conflicte d'interès".

Enric Daza: "Ja estarem en disposició de donar llicències en aquesta zona"

Per tancar el punt, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– va afegir que, "a partir d'ara queda solucionada aquesta errada tècnica que tenia el projecte d'urbanització. La bona notícia és que ja estarem en disposició de donar llicències en aquesta zona als ciutadans que ens han transmès aquest desig".

Comenta aquest article