Camp

Piscines

Reus descarta obrir les piscines municipals del parc dels Capellans davant la «impossibilitat» de garantir les mesures de prevenció

L'Ajuntament acorda amb les entitats CN Reus Ploms i Reus Deportiu obrir les seves instal·lacions a usos públics

Per ACN

Vista aèria de les piscines municipals del parc dels Capellans, a Reus
Vista aèria de les piscines municipals del parc dels Capellans, a Reus | Cedida (Ajuntament de Reus)

El comitè d'emergències de l'Ajuntament de Reus ha acordat que les piscines municipals del parc dels Capellans no obriran aquesta temporada davant la "impossibilitat" de garantir el compliment de les mesures de prevenció per evitar contagis de covid-19. Segons el consistori, les característiques de les piscines municipals fan inviable atendre les condicions establertes pel Ministeri de Sanitat per garantir les mesures higièniques i de seguretat de les piscines recreatives. Les instal·lacions tenen forma ovalada, sense carrils ni delimitacions, amb dunes i gespa a l'entorn, la qual cosa fa "pràcticament impossible poder controlar l'aforament i el compliment de la distància de seguretat, a diferència d'una piscina rectangular amb carrils". 

L'Ajuntament assegura que ha fet valdre els criteris de prevenció i responsabilitat, i que ha considerat que el més prudent és mantenir les instal·lacions tancades i "no posar en risc la salut dels usuaris i dels treballadors en el marc de la pandèmia de la covid-19".

L'Ajuntament acorda amb les entitats CN Reus Ploms i Reus Deportiu obrir les seves instal·lacions a usos públics

Per tal d'oferir alternatives, la regidoria d'Esports ha arribat a un acord de col·laboració amb les entitats CN Reus Ploms i Reus Deportiu per obrir les seves instal·lacions a usos públics. L'acord permetrà donar cobertura a les activitats de piscina programades pels casals municipals d’estiu, i impulsar els cursets d'estiu de natació perquè se'n puguin beneficiar més usuaris. Igualment, en el cas del CN Reus Ploms, l'acord també inclou l'opció d'entrada puntual diària per oferir a la ciutadania que no sigui sòcia de l'entitat. La regidoria manté negociacions amb el Reus Deportiu per arribar a un acord similar. 

Comenta aquest article