Informació general

Coronavirus

El silenci dels passejos (crònica del setzè dia de confinament)

Ahir, diumenge, feia un dia de primavera perfecte, amb sol i una temperatura agradable i tothom s'ho havia de mirar des del balcó, finestra, terrassa o jardinet particular

Per Lluís Rovira i Barenys

Pont del passeig litoral sobre la riera de Maspujols amb un estol de coloms en primer terme, ahir al migdia
Pont del passeig litoral sobre la riera de Maspujols amb un estol de coloms en primer terme, ahir al migdia | Lluís Rovira i Barenys

Tercer cap de setmana de confinament i ja es pot certificar que la gent assumeix amb molta responsabilitat la situació tan especial que estem vivint. Ahir, diumenge, feia un dia de primavera perfecte, amb sol i una temperatura agradable i tothom s'ho havia de mirar des del balcó, finestra, terrassa o jardinet particular. Als passejos litorals i al port, un dia més, no hi havia ni una ànima i en prou feines passava algun vehicle pels vials propers. Dins aquest inventari del "Cambrils confinat" que revistacambrils.cat ve realitzant des del passat 15 de març, he de confessar que a diferència dels primers dies, ara ja no em ve de nou no veure ningú pels carrers i pels passejos. Ni que es tracti d'una zona com és el passeig litoral de Llevant, sempre amb activitat, amb gent que passeja, va en bicicleta, patina o s'asseu a contemplar el mar.... o bé a passar una estona a la zona dels "ànecs" a la desembocadura de la riera de Maspujols. Per cert, aquesta zona ha experimentat un canvi després del temporal Glòria. La zona humida s'ha eixamplat força i ha tirat més cap a l'interior i fins i tot s'ha format una petita platgeta que queda més amunt del pont de fusta que travessa la riera. Pel que fa a la presència d'ànecs, ahir només se'n veien una parella als que s'hi sumaven un estol de coloms i tórtores. Pel demés, silenci absolut només trencat pel so que emeten els diferents moixons que cada dia es fan més presents.

Aplaudiments a plena llum de dia

Si una cosa cal destacar d'ahir diumenge 29 de març és que era el primer dia després del canvi d'hora. I això cada any és una novetat, el fet de comprovar que tenim més hores de sol al vespre. Ahir, això va fer que els aplaudiments als sanitaris que cada dia es fa a les vuit del vespre des dels seus balcons es fessin a plena llum del dia. El que altres dies eren aplaudiments amb nocturnitat i molt més anònims, ahir es van fer a plena llum solar i veient amb claredat els nostres veïns.

712.995 casos confirmats arreu del món

Les darreres xifres conegudes de l'afectació mundial del coronavirus parlen de 712.995 casos confirmats i 33.599 morts. Del total de casos confirmats es comptabilitzen 150.881 casos de persones que s'han guarit del coronavirus. Els EEUU és, en aquest moment l'estat amb més casos, amb un total de 136.785. El segueixen Itàlia, amb 97.689 casos; la Xina, amb 81.439 casos i a continuació ja ve l'Estat espanyol, amb 78.799 casos i un total de 5.564 morts. Després segueix Alemanya, amb 61.164 casos. Els efectes del confinament sembla que es comencen a notar pel que fa a la quantitat d'infectats però encara és aviat per dir si estem aplanant la famosa corba de l'evolució de la malaltia.

Passeig litoral del Regueral, ahir al migdia / Foto: Lluís Rovira i Barenys
Desembocadura de la riera de Maspujols, ahir al migdia / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article