Informació general

Coronavirus

Tancat per coronavirus

Centres educatius tancats i instal·lacions municipals també tancades i d'altres amb serveis mínims; l'escenari que ens espera de cara als propers 14 dies

Per Redacció

Cartell anunciant el tancament a les portes del Centre Cultural
Cartell anunciant el tancament a les portes del Centre Cultural | Lluís Rovira i Barenys

L'anunci de l'aturada escolar decretada ahir a la tarda a tot el país se sumava a l'anunci fet per l'ajuntament de Cambrils, tal com ho van fer la resta d'ajuntaments del país, de tancar dependències municipals. Des d'avui i al menys fins el proper 27 de març, tot resta aturat a l'espera que l'expansió del coronavirus s'aturi i mostri la tendència a la baixa.

Centres educatius tancats

Tots els centres educatius i de formació cambrilencs romandran tancats des d'avui divendres 13 de març i fins el 27 de març, ambdós inclosos. Això afectarà a les set escoles de Primària –escola Marinada, escola La Bòbila, escola Mas Clariana, escola Guillem Fortuny, escola Joan Ardèvol, escola Cambrils i el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer–, així com els instituts –institut Ramon Berenguer IV, institut La Mar de la Frau, institut Cambrils i l'Escola d'Hoteleria i Turisme–; les dues llars d'infants municipals –La Galereta i Maria Dolors Medina– i les altres de titularitat privada - La Cuca, Vicky i Montessori. També afecta als ensenyaments que s'imparteixen als diferents equipaments municipals.

Ahir, el Govern de la Generalitat decretava el tancament de tots els centres educatius de Catalunya, en coordinació amb el Departament de Salut i en el marc del Pla d’Actuació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial d’alt risc. Es tracta d'una mesura de contenció i per evitar la propagació del coronavirus. La mesura afecta a tots els centres de Catalunya, siguin de titularitat pública, privada concertada, privada o de qualsevol altra titularitat, i a les diferents etapes educatives.

Més de 5.400 centres a tot Catalunya

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va trametre un document informatiu a tots els centres en què es concretava l’acord del cessament de l’activitat lectiva i el tancament dels centres des del dia 13 de març, fins al divendres 27 de març, ambdós inclosos. Aquest fet implica la suspensió de l’activitat en un total de 5.492 centres: Llars d’infants, Escoles d’educació, infantil i primària, Instituts d’ESO, batxillerat i formació professional, Escoles d’Art i Disseny, Escoles d’Adults, Escoles Oficials d’Idiomes, Centres d’educació especial, Escoles professionals, Escoles de música, Escoles de dansa, Conservatoris, Centres de títols propis i Centres d’ensenyaments artístics superiors. Aquesta mesura afecta a un total de 1.565.478 alumnes dels diferents ensenyaments. La mesura afecta també els Serveis Educatius i a les seves activitats.

Tancament d'instal·lacions municipals

El comitè de coordinació municipal pel coronavirus de l’Ajuntament de Cambrils va acordar, ahir, les noves mesures de contenció per als propers 15 dies que comporten la suspensió d’activitats i el tancament d’algunes instal·lacions. Queden suspeses totes les activitats i esdeveniments organitzats i coorganitzats per l’Ajuntament així com aquelles d’iniciativa privada que es desenvolupin en equipaments municipals, fins el 27 de març o noves indicacions. En conseqüència queden també suspeses totes les activitats programades al Casal Municipal de la Gent Gran, a l'Ateneu Juvenil – Centre de formació L’Estudi, al Palau d’Esports i al Centre cívic Les Basses. En el cas del Palau Municipal d'Esports queda tancat l'accés a la piscina i al gimnàs per part dels abonats.

D'altra banda, es prestarà només servei d’atenció a la ciutadania i treball intern en els següents equipaments: Ajuntament,   Torre del Llimó, Forn del Tallero, Edifici Sant Plàcid, Patronat de Turisme, Aparcam, Casal Municipal de la Gent Gran, Ateneu Juvenil – Centre de formació L’Estudi, Palau d’Esports, Centre cívic Les Basses

Finalment, estaran tancats els següents equipaments fins el 27 de març o noves indicacions: Biblioteca Josep Salceda i Castells, Centre Cultural Municipal, Escola municipal de música, Llars Municipals Maria Dolors Medina i La Galereta, Instal·lacions esportives: camps de futbol (1, 2, 3), pista atletisme, pista poliesportiva i espais de tir olímpic i de amb arc, Centre cívic Nou Cambrils, Centre cívic Vilafortuny, Centre Alba, Casal Baix Camp, Espais museístics: Torre del Port, Molí de les Tres Eres, Torre de l’Ermita i la Vila Romana de la Llosa.

L'Ajuntament recomana a tota la ciutadania que qualsevol tràmit administratiu que s'hagi de fer durant els propers dies, es gestioni de forma online (www.cambrils.cat/citaprevia), en la mesura del possible. Per a qualsevol consulta telefònica, poden adreçar-se al telèfon de l'Ajuntament de Cambrils, 977794579.

L’Ajuntament també recomana a centres privats en general i a tota la ciutadania que apliquin les mateixes mesures preventives, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

 

 

Comenta aquest article