Societat

Gastronomia

La Cooperativa Agrícola acull la fregida de galeres i calçots, el primer acte popular de les Jornades de la Galera

Com cada any, l'oli verge extra de la Cooperativa Agrícola, els calçots i les galeres de la Confraria de Pescadors es van unir per oferir una fregida d'ambdós productes tan típics de la gastronomia cambrilenca

Per Berta Ruiz

Imatge de la fregida de galeres i calçots, ahir al matí, a la Cooperativa Agrícola
Imatge de la fregida de galeres i calçots, ahir al matí, a la Cooperativa Agrícola | Berta Ruiz

La Cooperativa Agrícola va acollir, ahir al matí, el primer acte popular de les Jornades de la Galera. Com cada any, l'oli verge extra de la Cooperativa Agrícola, els calçots i les galeres de la Confraria de Pescadors es van unir per oferir una fregida d'ambdós productes tan típics de la gastronomia cambrilenca. Malgrat que feia un matí força gris, la gent que s'hi va acostar va poder degustar un plat de galeres i calçots amb pa i una copa de cava o aigua a un preu de 4 euros, a les taules que es van instal·lar sota els porxos del recinte. Enguany, seguint la línia d'altres anys es van servir unes 250 racions. 

La galerada popular, el diumenge 23 de febrer

El proper divendres 21 de febrer, de les 17 a les 18 hores, s'organitzarà una nova visita guiada a la Confraria de Pescadors, mentre que el dissabte 22 de febrer, de les 17 a les 18.30 hores, s’oferirà l’activitat familiar "La galera, la nostra superheroïna preferida". La galerada popular serà el diumenge 23 de febrer de les 11 a les 14 hores al Mollet del Rec del Port de Cambrils. Les persones assistents podran gaudir d’una degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors per 4 euros.

34 restaurants participen a les jornades gastronòmiques

Durant els dies de les jornades s'hi sumaran un total de 34 restaurants que oferiran menús especials –maridats per Caves Vilarnau (D.O. Cava) i Bodegues Viñas del Vero (D.O. Somontano)– amb aquest crustaci com a gran protagonista dels plats. Entre els menús, que es poden descarregar clicant aquí, s’hi poden trobar galeres en crema, a la planxa, saltejades, en forma de caneló o de mini croquetes, amb cloïsses i carxofes, amb calçots i musclos, amb arrossos de tota mena o amb fideus rossos, entre moltes altres opcions.