Cultura

Taller

Maria Elena Aguayo: «El bon amor es basa en tres pilars fonamentals: l'amor, la passió i un projecte en comú»

Per Berta Ruiz

Imatge de la sessió, ahir a la tarda, a la Biblioteca
Imatge de la sessió, ahir a la tarda, a la Biblioteca | Berta Ruiz

La Biblioteca Josep Salceda i Castells va acollir, ahir a la tarda, el taller vivencial "Ya somos padres... ¿Y ahora quééé???", que va anar a càrrec Maria Elena Aguayo, directora de Galatea Llibres Cambrils, psicòloga clínica i terapeuta Gestalt. Durant la sessió va fer reflexionar sobre com construïm la relació amb la nostra parella i els nostres fills i filles i també va fer recomanacions de diferents llibres.

Segons va explicar Aguayo, "quan estem en parella li donem un poder a l'altre perquè s'ocupi del nostre benestar, però ens hem de preguntar: què faig jo per mantenir viva la parella? Hem de construir i no consumir la parella. El bon amor es basa en tres pilars fonamentals: l'amor, la passió i un projecte en comú –que poden ser els fills–. Tant de bo l'amor hi pugui ser sempre, però a vegades l'amor s'apaga. L'amor és de dia a dia, perquè té una flama molt fràgil". Sobre aquests pilars, Aguayo va dir que, "si l'amor no falta, el projecte comú i la passió han d'anar juntes. Aquests són els tres pilars, sinó és molt complicat. Tot això depèn de les dues persones".

Per fomentar unes relacions saludables, tal com va dir la conferenciant, "hem de ser capaços de mirar en la mateixa direcció; la complicitat i la intimitat també són molt important i que no hi falti ni les ganes ni la passió". De fet, en el moment en què arriben els fills, algunes parelles veuen trontollar alguns d'aquests pilars.

Comenta aquest article