Cultura

Poesia

La dansa i la poesia de Joan Brossa s'uneixen a la peça «Olor de menta», a la Biblioteca Josep Salceda i Castells

Per Berta Ruiz

Peça de dansa a càrrec de les ballarines Emma Riba i Laura Alcalà
Peça de dansa a càrrec de les ballarines Emma Riba i Laura Alcalà | Berta Ruiz

La Biblioteca Josep Salceda i Castells va acollir, ahir a la tarda, una peça de dansa titulada “Olor de menta” –a càrrec de les ballarines Emma Riba i Laura Alcalà– a partir de poemes escènics de Joan Brossa dins del cicle “Balla'm un llibre”. La bibliotecària Rosa M. Fusté va ser l'encarregada de presentar l'acte, mentre que la responsable del Servei Local de Català –Helena Martínez Ferreruela– va fer una introducció de la figura i l'obra de Joan Brossa, del qual es commemora el centenari del seu naixement. Una obra fonamentada en el surrealisme i en el trencament dels estereotips de la poesia convencional.

Pel que fa a la peça de ball, les dues ballarines protagonistes van explicar a revistacambrils.cat que, “és una peça de dansa que utilitza la veu per mostrar la poesia escènica de Joan Brossa. Una posada en escena que ocupa l'espai i dibuixa un espai imaginari a partir dels seus poemes. Creiem que la seva poesia obre unes imatges molt oportunes per treballar des de la dansa”. El títol de la peça –Olor de menta– és una frase extreta d'un dels seus poemes perquè, segons van dir, “l'olor és una cosa tan intangible com el que fem, que dispara el cervell cap a un imaginari”.

Aquesta peça de dansa i poesia forma part del cicle “Balla'm un llibre” que recorre les biblioteques catalanes. És una col·laboració entre l'APdC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya), l'Institut Català de les Empreses Culturals i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.

Presentació de l'acte a càrrec de la bibliotecària Rosa M. Fusté i la responsable del Servei Local de Català, Helena Martínuez Ferreruela

 

Comenta aquest article