Cultura

Literatura

Sebastià Bennasar: «No m'agrada encasellar-me en un gènere i, sobretot, divertir-me perquè sinó és molt avorrit fer sempre el mateix»

Per Berta Ruiz

Imatge de la tertúlia amb l'escriptor Sebastià Bennasar, ahir a la tarda, a la Biblioteca
Imatge de la tertúlia amb l'escriptor Sebastià Bennasar, ahir a la tarda, a la Biblioteca | Berta Ruiz

La Biblioteca Josep Salceda i Castells va acollir, ahir a la tarda, una tertúlia amb l’escriptor Sebastià Bennasar sobre dues de les seves obres, Terra aspriva, guanyadora del Premi Celler de Lletres 2018 atorgat per l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, i Macondo Beach que va rebre el VIII Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall 2018. La sessió, emmarcada en el cicle Biblioteques amb D.O., va ser presentada per la regidora de Cultura –Cinta Ballesté– i la bibliotecària Rosa M. Fusté.

Sebastià Bennasar és periodista, escriptor, traductor i crític literari. Llicenciat en humanitats i màster en Història del Món per la Universitat Pompeu Fabra, compta amb més de trenta títols publicats de diversos gèneres: novel·la negra, narrativa curta, poesia, assaig, infantil, juvenil i també codirigeix la revista Bearn, de promoció de la literatura en català. Sobre l'obra Terra aspriva, "és un novel·la curta ambientada en el món del vi, en el món de la verema; és un western i té tots els elements clàssics del gènere perquè em venia molt de gust fer un western contemporani". Per altra banda, Macondo Beach és una obra de relats molt variats que tenen el mar com a nexe d'unió. 

Tal com va explicar a revistacambrils.cat "la gràcia d'aquestes trobades amb els lectors és intentar resoldre els seus dubtes, perquè quan s'han llegit un llibre sempre se'ls hi creen preguntes per fer a l'autor. Moltes vegades pregunten sobre algun personatge, sobre com com et pots guanyar la vida escrivint o perquè faig gèneres tan diferents". De fet, segons va dir Bennasar, "no em vull encasellar, normalment faig molta novel·la negra –intento publicar una novel·la negra i una altra que no ho sigui–, i tampoc volia renunciar als relats. No m'agrada encasellar-me en un gènere i, sobretot, divertir-me perquè sinó és molt avorrit fer sempre el mateix".

Actualment, l'autor mallorquí està treballant en una altra novel·la negra i en una altra de gènere ben diferent. També està treballant en un assaig divertit "sobre coses que han de saber els pares abans de tenir criatures".

Comenta aquest article