Cultura

Biblioteca

La Biblioteca programa una sessió de lectura en família dins del cicle «Xalem amb els contes»

Per Redacció

Cartell de les activitats infantils previstes a la Biblioteca aquest febrer
Cartell de les activitats infantils previstes a la Biblioteca aquest febrer | Cedida

La Biblioteca Josep Salceda i Castells ha programat una sessió de lectura en família per a pares, mares i infants d'entre 5 i 6 anys, inclosa al cicle “Xalem amb els contes”, a càrrec de Sílvia Palazón, pedagoga, professora de teatre i contacontes. L’activitat d’animació a la lectura partirà de l’àlbum “Dins del Bosc” per treballar el simbolisme del bosc en els contes infantils amb la implicació de mares i pares. L’objectiu és afavorir la competència lectora i refermar l’hàbit de la lectura. Serà el 19 de febrer a les 18 hores.

Aquest mes de febrer la Biblioteca també ha organitzat dues sessions de trencaclosques conduïdes per Alba Queralt. La primera va ser ahir, i la propera serà el dilluns 11 de febrer a les 18 hores. Es tracta d’una activitat per fomentar l’aprenentatge de forma lúdica a través de jocs educatius per divendres segments d’edat entre els 0 i els 8 anys.

Club de lectura fàcil

A més, segueixen les activitats per a persones inscrites. El Club de Lectura fàcil dedicarà les quatre trobades setmanals de febrer, coordinades per Pilar Febas, a llegir i comentar “El Castell impenetrable” de Jesús Ballaz. Per altra banda, s’han programat quatre sessions de “Llegim +” per acompanyar els nenes i nenes de 3r de primària en el procés d’aprenentatge lector i treballar la dicció, i una sessió de Llegir Teatre al voltant de l’obra “La bona persona de Sezuan” de Bertolt Brecht.

Trobades dels clubs de lectura

També continuen les trobades dels clubs de lectura infantil, juvenil i adult. Els més petits i petites es trobaran el 22 de febrer (18 hores) per comentar “Una historia de fútbol” de José Roberto: El grup de joves compartiran sessió el dia 22 de febrer a les 19 hores per parlar del llibre “Diumenge al matí, al peu del salze” de Dolors Garcia. I 25 de febrer serà el torn del Club de Lectura Adult, per comentar el llibre “Sostiene Pereira”, d’Antonio Tabucchi, en una sessió que comptarà amb la participació d’Isabel Castro i Víctor Feliu.

Comenta aquest article