Informació general

Equipaments

Cinc casos d'intoxicació per vapors de clor a la piscina municipal

Així ho va denunciar el regidor de l'Assemblea de Cambrils, Ivan Sanz, que va reclamar un tancament immediat de la piscina municipal fins que no se solucioni el problema

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de la piscina municipal, aquest passat dijous al matí
Aspecte de la piscina municipal, aquest passat dijous al matí | Lluís Rovira i Barenys

Quatre xiquetes van quedar intoxicades a conseqüència de l'aspiració de vapors de clor a la piscina municipal, el passat divendres 5 d'octubre i una altra el dia abans. Així ho va explicar el regidor de l'Assemblea de Cambrils, Ivan Sanz, en la roda de premsa que va fer aquest passat dijous. Sanz va dir que el problema ja ve de lluny i que ara fa un any ja es va donar un episodi de problemes respiratoris per clor a la piscina municipal, "en aquesta ocasió la cosa ha estat més greu. El dijous 4 d'octubre una nena ja va tenir problemes respiratoris i la família no va saber ben bé a què es devien. Però va ser el divendres, a l'entrenament del Cambrils Club de Natació, quan quatre nenes van haver d'abandonar l'entrenament i van haver de ser ateses a l'Hospital Lleuger. Presentaven símptomes de complicacions respiratòries i es van passar sis hores en observació al centre mèdic. El diagnòstic va ser de trastorns respiratoris produïts per la inhalació del clor de la piscina. Les xiquetes, d'entre 13 i 15 anys d'edat, s'estan recuperant i durant 15 dies no poden reprendre els entrenaments". Ivan Sanz també va explicar que les famílies es van adreçar al regidor d'Esports i "segons van dir, el regidor no els havia atès correctament".

Des de l'AdC es va demanar que es tanqués l'equipament per tal de solucionar el sistema de ventilació de l'equipament, "s'hauria de tancar la piscina fins que no se solucioni. A part, el Palau d'Esports necessita millores. Un servei públic s'ha de donar amb garanties pels seus usuaris i no entenem com no s'ha actuat. És una imprudència mantenir la piscina oberta després d'aquests episodis". Ivan Sanz també va voler mostrar el suport del seu grup a les famílies afectades "per la situació tan complicada".

Dues anàlisis diàries

Per la seva part, fonts municipals han explicat que des de l'àrea d'¡esports es fan dues anàlisis diàries de la qualitat de l'aigua i de l'aire, l'una abans d'obrir les instal·lacions i l'altra en el moment de màxima afluència. Segons han explicat, "totes dues anàlisis queden registrades i els resultats estan dins dels paràmetres que marca la normativa. A més, cada mes un laboratori extern fa una analítica exhaustiva de tots els paràmetres físics i químics de l'aigua i els resultats queden exposats al tauló d'anuncis de la piscina".

Des del consistori s'assegura que "no hi ha hagut una afectació en general i només es concreta en casos puntuals. Per exemple, el dissabte 6 d'octubre es va dur a terme una competició de natació sense cap incidència i hi participaven més d'un centenar de joves nedadors". També expliquen que no hi ha hagut cap cas d'intoxicació per part dels usuaris abonats i els de l'escola de natació però afirmen que "això no treu que cal vetllar per garantir que no es repeteixin episodis similars i és per això que s'efectuarà una anàlisi en profunditat del sistema de ventilació i climatització de la piscina".

Comenta aquest article