Cultura

Aquest cap de setmana se celebra la tradicional festa de la Mare de Déu del Carme

Per Redacció



Trasllat de la Mare de Déu del Carme el juliol de l'any passat
Aquest cap de setmana se celebra un any més la tradicional festa de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors. Els actes festiu començaran demà dissabte a les 10 del matí a la Llotja de Pescadors amb una sardinada popular, organitzada per la Confraria de Pescadors.

El mateix dissabte a les 10 de la nit al passeig de les Palmeres hi haurà una cantada d'havaneres a càrrec dels grups Trams i Penjats de l'Ham, amb rom cremat per a tothom.

Diumenge a les 6 de la tarda es farà missa a la parròquia de Sant Pere i mitja hora més tard s'iniciarà l'acte central de la festivitat, amb la processó de la Mare de Déu del Carme, que comptarà amb l'actuació del Cor de Sant Pere. S'anirà cap al moll de ponent, es realitzarà la processó per mar i l'ofrena a la Mare de Déu del Carme. Acompanyarà la processó els Trabucaires de Solsona, el grup de Timbalers Cop de Cap de Cambrils, la Cobla Reus Joves, el club Vent d'Estrop - Vogadors de Cambrils, l'Arjau - Vela Llatina i els nens i nenes vestits de mariners. Destacar que enguany la imatge de la Mare de Déu del Carme es transportarà en un bot, el "Verge del Carme", fet artesanalment amb fusta de tauler, elaborada per Joan Vives, últim mestre d'aixa de Cambrils. L'embarcació ja està exposada des de finals del mes de juny a l'altar de la Mare de Deú del Carme de l'església parroquial de Sant Pere, lloc on romandrà instal·lada després de la processó.

A les 22 hores de la nit, el Parc del Pescador acollirà una ballada de sardanes amb la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils.

Comenta aquest article