Societat

La Volta Solidària per les Malalties Minoritàries arriba a Cambrils

Per Cristina Sierra

Marcos Bajo i Minerva González amb l'alcaldessa i els regidors a la plaça de l'Ajuntament

Ahir a les 12.30h va passar per Cambrils la Volta Solidària per les Malalties Minoritàries, promoguda per Marcos Bajo. L'atleta barceloní, que pateix una malaltia minoritària i té una discapacitat visual, ha endegat aquest repte solidari que consisteix en fer un recorregut perimetral per Catalunya passant per 63 poblacions i unint diverses capitals de comarca com Mataró, Girona, Banyoles, Olot, Ripoll, Berga, el Pont de Suert, Lleida, Móra d’Ebre, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, i finalitzant de nou a Barcelona, d'on va sortir el passat 28 d'abril. En total, Bajo, que fa el recorregut acompanyat de la seva parella, Minerva González, recorrerà 900 quilòmetres en 19 etapes.

Els esportistes van arribar a la plaça de l'Ajuntament de Cambrils, on van ser rebuts per l'alcaldessa –Mercè Dalmau– i per diferents regidors del consistori. Marcos Bajo va explicar que l'objectiu d'aquest repte solidari és difondre les malalties anomenades rares o minoritàries i recaptar fons per projectes i programes d'investigació promoguts per la Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER).

Persones amb esperit de superació

L'esportista va apuntar que les persones que estan afectades per alguna malaltia minoritària són persones normals i "tenen l'esperit de superació" que sempre els acompanya. "Jo tinc una discapacitat que no em permet veure pels costats però això no em frena a l'hora de fer el que em proposo", va afirmar Bajo. En aquesta Volta Solidària, Bajo i González compten amb el suport d'una autocaravana que se situa a cada municipi per on passa la ruta i on es poden adquirir productes solidaris.

Per a fer més difusió de les malalties minoritàries, cada dia es publica un vídeo on es dóna a conèixer una d’aquestes malalties i es penja al Facebook i al bloc de la iniciativa. També es recullen donacions solidàries a la pàgina web www.migranodearena.org. Segons expliquen els promotors d’aquesta iniciativa, es calcula que a Catalunya existeixen més de 300.000 persones amb malalties poc freqüents, i més de 3 milions a l’estat espanyol.

Els esportistes arribant a la plaça de l'Ajuntament

L'autocaravana solidària va aturar-se a la plaça per a vendre productes solidaris

Comenta aquest article