Informació general

El Festival Internacional de Música, focus de les crítiques dels grups de l'oposició

Per Cristina Sierra, Berta Ruiz

Miguel Bosé, que ja va actuar a Cambrils l'agost de 2012, és un dels artistes del cartell d'enguany

El cartell i el format actual del Festival Internacional de Música de Cambrils van encendre la polèmica en la sessió plenària d’ahir. Tots els grups de l’oposició van criticar les formes en què s’ha gestionat l’organització d’aquest esdeveniment musical en els darrers anys, així com la pèrdua de l’essència de l’origen del Festival.

Per començar, el regidor no adscrit Dani Pallejà va explicar que “el cartell del proper Festival Internacional de Música no encaixa amb la imatge del Festival, no s’escau amb la marca del Festival. No critico el cartell d’artistes, tot i que no és del meu gust, però crec que s’hauria de replantejar el nom. Potser en un futur s’hauria de canviar-li perquè no evoqui el que no és”.

A les declaracions de Dani Pallejà, Dalmau va respondre que, efectivament, en els seus inicis el Festival Internacional de Música era de música de cambra i de música clàssica, però,“els festivals han anat evolucionant i, podem dir que avui en dia tenim un dels millors festivals que es fan a Catalunya, n’estem convençuts d’haver situat Cambrils al mapa dels grans festivals”.

Robert Benaiges: "Em sembla fascinant que el regidor de Cultura no sàpiga quina és la proposta de Publiolimpia"

Per la seva banda, el portaveu de l'NMC –Oliver Klein– va recordar que fa uns mesos el partit va demanar que hi hagués un concurs públic per a optar a la gestió del festival i va preguntar per a què serveix l'entitat del festival si una empresa privada es fa càrrec de l'esdeveniment. En aquest punt, l'alcaldessa va respondre que no tindria sentit fer un concurs públic perquè el govern contracta l'empresa en funció dels artistes i pel tipus de servei que ofereix el festival es pot fer per aquesta via legal.

Per últim, el regidor no adscrit Robert Benaiges va preguntar quin òrgan de l'Ajuntament és el responsable de donar el vistiplau a la proposta de l'empresa Publiolimpia, ja que a la darrera comissió de Cultura, el regidor de l'àrea –Francesc Garriga– va explicar als companys regidors que ell no sabia quina proposta havia ofert l'empresa privada. "Em sembla fascinant que el regidor no sàpiga quina és la proposta. Qui ha pres la decisió que s'ha de fer aquest cartell i no un altre?", va preguntar. L'alcaldessa va apuntar que és l'equip de govern qui decideix com tirar endavant el festival. "Hi havia la proposta d'aquest cartell i la vam acceptar. És indubtable que aquesta fórmula funciona", va manifestar.

Comenta aquest article