Cultura

Biblioteques amb Denominació d'Origen s'enceta avui amb la presentació del llibre "100 vins catalans que has de conèixer"

Per Redacció

Activitat de vi i literatura, el setembre de l'any passat a la Biblioteca Municipal

Avui divendres s'enceta el programa d'activitats del projecte Biblioteques amb Denomació d'Origen. Aquest vespre, a les 20 hores al Centre Cultural, tindrà lloc la presentació del llibre "100 vins catalans que has de conèixer" de Clara Antúnez, amb degustació de vins inclosa. Aquest serà el primer acte d'un programa que inclou un recital de textos, un viquivermut i un berenar de pa amb vi i sucre pels assistents a l’hora del conte, entre d'altres.

L’any passat, el Servei de biblioteques de la Generalitat de Catalunya va iniciar aquest projecte amb l’objectiu d’impulsar al territori una activitat dinamitzadora de l’espai bibliotecari a partir dels eixos: vi, literatura i  activitats de maridatge artístic i vinícola. Així doncs, durant el mes de desembre, dedicat a la DO Tarragona, les biblioteques de Cambrils, Tarragona, Torredembarra i Vila-seca, que s’hi ha afegit aquest 2014, oferiran un ampli ventall de propostes que han comptat amb la col·laboració de diverses entitats.

Activitats relacioandes amb el vi a Cambrils

A Cambrils seguiran els actes el dissabte 29 de novembre, de 10 h a 13 h. a la Biblioteca Municipal, amb una Viquimarató per ampliar la informació relacionada amb Cambrils dintre de Viquipèdia. L'activitat finalitzarà amb un Viquivermut on es tastaran alguns vins, deferència de la DO Tarragona

Dimecres 17 de desembre, a les 19 h. a la Biblioteca Municipal tindrà lloc l'activitat "I va venir el vi", un recital de textos literaris amb Jordina Biosca, amb un brindis final gràcies a la col·laboració d’Stilvins. D'altra banda, les Hores del Conte del mes de desembre acabaran amb un berenar de pa amb vi i sucre per als assistents. Això serà el dimecres dia 3 de desembre, a les 18 hores, amb Contes de Colors amb Rosana Andreu i el dia 17, a les 18 hores, Lletres i imatges amb Rosa M. Fusté.

Altres activitats que tindran lloc durant el mes seran el LlibreTast –guia que recull diverses novel·les on la vinya i el vi tenen molta importància–, punts de llibre amb motius i recomanacions sobre la vinya i el vi; vi, literatura i cultura –guia de lectura i recursos elaborada per les biblioteques de Cambrils, Tarragona, Torredembarra i Vila-seca–, així com recomanacions relacionades amb el vi a través de Pinterest, Bloc, Facebook i Twitter de la Biblioteca.

Comenta aquest article