Cultura

Els lectors de la Biblioteca s'endinsen en la novel·la "Nocturn de sant Felip Neri" de la mà del seu autor Sebastià Bennasar

Per Redacció

Foto de grup dels lectors amb l'escriptor Sebastià Bennasar, el passat dilluns

Els Clubs de Lectura Adult i Fàcil de la Biblioteca Municipal de Cambrils es van trobar, aquest passat dilluns, amb l’escriptor Sebastià Bennasar, acompanyat de Jordi Fernando, de l’editorial Meteora, per comentar el llibre "Nocturn de Sant Felip Neri". Una novel·la que tracta la història de Clara Bertran, una noia cega, que pertany a una família barcelonina i que li encarrega a un escriptor que malviu de la literatura, la redacció d'un llibre sobre un músic de carrer, que s'ha instal·lat a Barcelona fugint de la guerra dels Balcans.

Després d'unes breus paraules d'agraïment i de presentació per part del regidor de Cultura i Planificació de Ciutat, Francesc Garriga, va prendre la paraula l'autor, Sebastià Bennasar, iniciant-se així una conversa que va portar als lectors a descobrir que havia estat treballant set anys en aquesta novel·la. Tots els participants van coincidir en la versemblança dels personatges, en la seva humanitat gràcies als clarobscurs de les seves personalitats i en l'originalitat de la novel·la escrita en segona persona, un fet que tal i com va comentar l'autor té la seva dificultat, ja que sembla que interpel·li directament al lector. També van destacar algun capítol que els havia emocionat especialment, com per exemple el dedicat a la presó Model.

Altres temes que van sorgir durant la trobada van ser el retrat d'una Barcelona que en opinió de Bennasar s'està "lloretitzant" i tornant cada dia més inhòspita per als barcelonins, especialment els que viuen al nucli històric, l'homenatge als llibres i a la història de la cultura, amb referències explícites a Borges o Pedrolo, i a les biblioteques com un espai que preserva la cultura i la memòria. Finalment també es va parlar de la música que impregna la novel·la ja des del seu títol. Des de la Biblioteca Municipal, conscients de la seva importància, n'han fet una llista de reproducció, amb la plataforma Grooveshark, que podeu escoltar clicant aquí.

D'esquerra a dreta, l'autor Sebastià Bennassar, el regidor de Cultura –Francesc Garriga–, la bibliotecària –Rosa M. Fusté– i Jordi Fernando de l'editorial Meteora

Comenta aquest article